fotobewerkings apps

Fotobewerkings apps 10 x voor perfecte pixels

Waarom fotobewerkings apps? Dat beeld belangrijk is voor je zichtbaarheid, dat hoef ik je vast niet meer te vertellen. Het is een van de belangrijke contentsoorten. En gelukkig zijn er prachtige plaatjes voor weinig of niets te vinden op het internet.

Het is ook belangrijk dat het beeld bij je past en onderscheidend is. Want met de springende goudvis scoor je géén originaliteitspunten. Daarbij komt nog dat fotografie niet voor niets een vak is. Je zelf geschoten plaatjes hebben niet altijd de juiste belichting of beeldindeling. Gelukkig zijn er héél véél fotobewerkingsapps. Daarmee verfraai je jouw eigen materiaal of maak je van een stockfoto een origineel beeld. Ontdek 10 fotobewerkings apps voor perfecte pixels.

Pixels nog niet perfect? Fotobewerkings apps to the rescue

1. Photo Lab download: Android  | iOS

Gratis app

Met keuze uit ruim 800 effecten en stijlvolle filters bewerk je in een mum van tijd je foto. In enkele seconden ziet je foto eruit alsof je er uren aan hebt gewerkt. Plaats filters over je foto of verander je gezicht in een dier, monster of kunstwerk. Pas op: voor je het weet zit je uren met deze app te spelen.

2. Lumyer download: Android | iOS 

Gratis app

Bij Lumyer draait het niet alleen om filters maar ook om realistisch geanimeerde effecten. Maak eens een gifje om nog meer op te vallen. De app is gebruiksvriendelijk; scrol eenvoudig door de galerij om foto’s te gebruiken en bewerken.

fotobewerkings apps

3. Enlight download: iOS

De app kost € 4,49 en is helaas nog niet beschikbaar voor Android. 

Meestal blinken fotobewerkingsapps uit in één bepaalde functie maar Enlight brengt alle functies bij elkaar. Niet voor niets werden ze geselecteerd voor de 2015 App of the Year Award en wonnen ze in 2017 de Apple Design Award. Met behulp van filters, vormen en frames verander je de foto naar je eigen smaak. Experimenteer ook met de verschillende schets- en schildertools. De app is veelzijdig en gebruiksvriendelijk. Zeker het proberen waard dus!

4. Pixomatic download: Android | iOS

Gratis app voor Android, € 5,49 voor iOS-gebruikers

Met deze app wissel je makkelijk van achtergrond of verwijder je in een handomdraai je ex van de foto. Geef je fantasie de vrije hand en ontdek virtueel de wereld! Of mijn favoriet: champagne drinken in het bubbelbad.

5. Afterlight download: Android | iOS

Kosten Android: € 0,72 , kosten iOS €1,09 

Met Afterlight heb je in enkele seconden de look die je wilt voor je foto. Met heldere designs en een beperkt aantal keuzes is het makkelijk het gewenste effect te krijgen. Naast mooie filters zijn er ook speciale lichteffecten. Het is een duidelijke app waarmee je in korte tijd je foto een stuk mooier maakt.

6. PIP Camera download: Android | iOS

Gratis app

Deze app is met name handig voor selfies. Maak grappige effecten met de verschillende frames. Of verander jezelf in een ijsblokje en laat zien hoe cool je bent.

7. PhotoFunia download: Android | iOS

Gratis app

Dit is dé app om jouw foto een stuk origineler te maken. De app biedt honderden verschillende effecten. Plaats jezelf op de cover van een magazine, verander in je favoriete filmkraker of hang jezelf in een museum. Dat deed ik tijdens de cultuurnacht 2016 in Breda.

8. Pixlr download: Android | iOS

Gratis app

Met meer dan twee miljoen combinaties van effecten en filters is elk gewenst effect bereikbaar. Dat heeft één nadeel: het kost je even tijd om alle mogelijkheden van de app te ontdekken.

9. Repix download: iOS

Gratis app

Laat je creativiteit maar stromen: verander je foto in enkele seconden in een kunstwerk. Met je vingers ‘schilder’ je als het ware over de foto heen. Kies uit 28 effectkwasten. Zo zet je echt jouw stempel op iedere foto.

10. Boomerang download: Android | iOS

Gratis app

Veel simpeler kan een app niet zijn, want je gebruikt maar één knop. Zo werkt het: zoom in op iets bewegend, trek bijvoorbeeld een raar gezicht. Druk op de knop en Boomerang maakt van zo’n 10  beelden een minifilmpje. Leuke afwisseling tussen al die stilstaande foto’s!

Bonus 1: lekker strippen met Bitmoji

Gratis fotobewerkings app

Maak je (persoonlijke) cartoonfiguur. Het kost even tijd om je figuur naar je wensen te stylen. Als dat achter de rug is, staat een enorme collectie met plaatjes tot je beschikking. Met natuurlijk jouw cartoonfiguur in de hoofdrol.

Download Bitmoji: Android | iOS

fotobewerkings apps

Bonus 2: magisch mixen

In het blog afbeeldingen zoeken en gebruiken lees je 6 verschillende manieren om aan prachtige foto’s te komen. Mijn advies: maak je eigen magische mix! Passend bij je budget en beschikbare tijd. En lukt het niet, heb je niets met beeldbewerking of heb je daar geen tijd voor? Dan vind je hier een mooie oplossing.

Bonus 3: 40 websites met gratis afbeeldingen

Een verzameling van meer dan 40 websites met gratis afbeeldingen vind je op de Vlindersspagina overzicht websites afbeeldingen. Tip: bookmark de overzichtspagina en start snel vanuit je browser jouw plaatsjesjacht.

Conclusie

Met een snufje creativiteit en durf maak je de prachtigste beelden om jouw woorden kracht bij te zetten. En natuurlijk zorg je voor een harmonisch geheel door overig kleurgebruik af te stemmen op je afbeelding. Gebruik daarvoor de Canva Color Palette Generator.

Natuurlijk is deze lijst niet compleet. Het aanbod is zo groot dat er vast nog een keer een top 10 komt. Staat jouw favoriet niet in dit overzicht?  Deel jouw number one onder dit blog. Dankjewel!

PS Interesse in het bewerken video? Hier lees je alles over 10 beste video apps met 4 succesvolle bonustips!

Smaakt naar meer?

Wil jij een keer per maand Vlinderss in je mailbox ontvangen? Een e-mail vol handige tips om je ondernemend en werkzame leven een stuk simpeler te maken? Met 4 winacties per jaar én informatie die ik alleen in Vlinderss in je mailbox deel?

Photo Credits: Canva Pro

Vraag, reactie, suggestie of opmerking?

Mail Vlinderss.