Canva Keukentafel

Content ontwerpen met Canva: zo simpel kan het zijn

Ontwerp je eigen huisstijl, maak presentaties en social media afbeeldingen

Kijk jij met jaloerse blik naar de opvallende social media posts van anderen die er zo professioneel uitzien?

Dan is de kans erg groot dat zij hun ontwerpen maken met de gratis ontwerptool Canva. Social media, presentaties en cursussen… het is tegenwoordig niet meer genoeg om je logootje in een hoekje van de afbeelding te plakken. Het héle ontwerp moet overeenkomen met jouw (huis)stijl.

Een gratis account is makkelijk gemaakt en dan kan het ‘spelen’ beginnen. Want Canva is een speeltuin voor knutselaars. Je loopt wel het risico dat jouw ontwerpen blijven steken op knutselniveau als je de talloze mogelijkheden niet kent.

I love Canva!

Yes, ik ben gek op Canva en ik zal je vertellen waarom.

Dit grafisch ontwerpprogramma maakt het echt voor íedereen mogelijk om zelf afbeeldingen te bewerken of zelfs je hele branding te ontwerpen. Ik begon ooit met de gratis Canva versie, waar je al heel veel mogelijkheden hebt. Maar toen de betaalde Pro-versie uitkwam, was ik er als de kippen bij.

Je kunt jouw Canva account helemaal personaliseren: je slaat de lettertypes van je huisstijl op, het bijbehorende kleurenpallet en je logo en maakt zo van élke template jouw design.

Omdat ik voor meerdere klanten werk, heb ik zelfs voor elke klant een eigen brand kit én kan ik mijn account delen met mijn hele team!

Wat wil jij ontwerpen met Canva?

Stel je voor dat je alle functies van Canva kent en kunt gebruiken! 

Once you get started, it’s hard to stop

Dan zijn de mogelijkheden eindeloos. Je kunt kiezen uit duizenden templates voor je presentaties, social media afbeeldingen, Facebookadvertenties, video’s of infographic. Waar zou jij mee willen beginnen?

Of ben je al aardig op weg maar heb je specifieke vragen over het maken van een video, campagne of het ontwerpen van een e-book?

Tijdens een Canva keukentafelsessie beginnen we precies daar, waar jij bent gebleven. Je hebt dan ook direct resultaat én ik geef je meteen wat extra relevante tips en tricks.

Een waarschuwing is wel op z’n plaats: once you get started, it’s hard to stop!

“Tanja nam me stap voor stap mee. De uitleg was fijn en duidelijk. Ook was er voldoende ruimte voor het stellen van vragen. 

Ik heb nu alle kennis om zelfstandig met Canva te werken.” Anne 

 

Stel je voor dat Canva geen geheimen meer voor je kent

Dankzij Canva kan iedereen makkelijk foto’s bewerken of een Facebookpost in elkaar zetten.

Maar er is zo veel méér!

Hoe zou het zijn als je van elk product of dienst zélf een marketingpakketje kon maken? Je social media posts allemaal in het juiste formaat. Een infographic met uitleg, een wervende video en e-books die helemaal in jouw huisstijl zijn gemaakt.

Ja, dat zou mooi zijn hè?

Maar het allermooiste is dat het echt niet veel tijd hoeft te kosten, als je weet hoe je dat slim aan kunt pakken. Als je weet hoe alles er verzorgd en aantrekkelijk uitziet. Canva kan heel veel, maar jij moet wel weten hoe je Canva moet gebruiken.

Stel je voor als je in korte tijd je design skills verbetert, wordt het niet alleen leuker en makkelijker, je gaat ook nog eens veel tijd te besparen!

Hoe werkt een 1 op 1 Canva sessie?

Canva is populair dus er worden veel Canva cursussen en -workshops gegeven.
Gezellig in een klasje allemaal hetzelfde leren. Met de nadruk op ‘gezellig’. Want het is nog maar de vraag of de onderwerpen waar jij meer van wilt weten ook worden behandeld.

Een keukentafelsessie is 1-op-1, doelgericht en kort maar krachtig. Je hoeft geen dagdeel vrij te houden want we plannen samen een uurtje in en je kunt lekker aan je eigen keukentafel blijven zitten. Dat doe ik namelijk ook 😉

Met schermdeling lopen we door jouw account met je eigen ontwerpen en gaan meteen aan de slag met jouw vragen. Ik stuur jou aan of ik doe dingen voor, je ziet in elk geval meteen resultaat. Bovendien maak ik opnames van de sessie (als jij dat oké vindt), die je later rustig kunt terugkijken. Veel kennis zakt anders erg snel weg, dat zou jammer zijn.

De sessies zijn maatwerk, maak daar gebruik van! Ik zal je van tevoren bellen om te horen waar jij tegenaan loopt als je gaat ontwerpen met Canva of waar je meer over wil weten.

Bijvoorbeeld:

  • Moet ik een betaald account nemen voor de ontwerpen die ik maak?
  • Hoe kan ik foto’s in dezelfde stijl of kleur vinden?
  • Kan ik het ontwerp van een hele presentatie in een keer aanpassen?
  • Kan ik een video maken en daar mijn eigen video’s in opnemen?
  • Ik wil dezelfde ontwerpen gebruiken voor al mijn social media, hoe pas ik de formaten snel aan?
  • Hoe kan ik zelf een kleurenpallet maken?
  • Hoe zet ik verschillende muziekjes en geluiden in één video?
  • Hoe koppel ik mijn ontwerpen aan mijn social media?
  • Hoe plan ik mijn social media in met Canva?

Ook laat ik je zien hoe je een ontwerp met anderen kunt delen, zodat je er samen aan kunt werken.

Kleine investering, groots effect

Nazorg

Niet eindeloos uitproberen maar direct uitleg

Dan is de sessie voorbij en heb je het gevoel dat je er weer alleen voor staat 😢.

Dát wil ik niet!

Daarom krijg je van mij nog 7 dagen gratis nazorg. Gewoon om de vragen te beantwoorden die je vergeten was te stellen. Of als iets toch nog niet helemaal duidelijk voor je is.

Wat kost het?

Je betaalt € 99,99 ex btw voor de sessie. Na afloop ontvang je de opname. Je betaalt de factuur voor aanvang van de sessie.

Wat levert het jou op?

Ik leer je slim en snel te werken met Canva, waardoor het niet alleen leuker wordt maar het levert je ook nog eens veel tijd op. Niet eindeloos uitproberen maar direct uitleg en resultaat zodat je zelf weer verder kunt met mooie, creatieve en professionele ontwerpen waarmee je graag gezien wordt.

Hoeveel tijd je nodig hebt, hangt natuurlijk af van je vragen en wensen. We beginnen gewoon met een uur en als daarna nog een uurtje nodig is, plannen we dat in.

Je wil natuurlijk dat de ontwerpen van je foto’s, video’s en e-books allemaal bij elkaar passen en herkenbaar zijn door je eigen stijl. 

Als je de basis eenmaal op orde hebt, kun je efficiënter werken en je marketingpakket flink uitbreiden.

Voor wie zijn de Canva keukentafelsessies bedoeld?

Heb je net een account aangemaakt en wil je snel de basiskennis onder de knie hebben? Wil je weten welke templates passend zijn voor jou en hoe je ze kan aanpassen?

Dan kan ik je met een keukentafelsessie een heel eind op weg helpen.

Ook voor ervaren gebruikers

Ook als je Canva al langer gebruikt, kun je vastlopen. Uit ervaring weet ik dat je de lat steeds hoger legt en je ontwerpen steeds beter worden. Deze sessies helpen je kennis van Canva te verdiepen zodat jouw designs naar next level gaan.

Wie schuiven zoal bij mij aan de virtuele keukentafel? Dat zijn bijvoorbeeld ZZP’ers, administratief medewerkers, medewerkers van afdeling sales en -communicatie.

Een uur de volle aandacht voor jouw Canva vragen betaalt zich dubbel en dwars terug:

Werk slimmer, niet harder

€ 99,99 ex btw voor het eerste uur
€ 92,50 ex btw voor de vervolguren

Inclusief
Opnames van de sessie
7 dagen nazorg

Unieke bonus
Als bonus heb ik nog een waardevolle verrassing voor je waar je heel veel plezier van zult hebben!

Jij en ik. Aan onze eigen keukentafel.

Hop, invullen dat formulier

Vragen en antwoorden over de Canva keukentafelsessies

Moet ik al een account hebben voordat ik een Canva sessie boek?

Ja, dat is wel zo handig. Je kunt heel makkelijk een account aanmaken en als Canva nieuw voor je is, zou ik zeker eerst zelf wat op ontdekking gaan voordat je bij mij een sessie boekt.

Help je ook met het maken van een huisstijl?

In Canva kun je zelf een huisstijl ontwikkelen from scratch. Toch zou ik persoonlijk – in elk geval – mijn logo door een grafisch ontwerper laten maken. Daarna kunnen we samen een pallet huisstijlkleuren vaststellen en deze in al je ontwerpen als basis gebruiken.

Kun jij ook dingen van me overnemen?

Zeker. Het gebeurt vaak dat ik een verschillende dingen in Canva eerst helemaal opzet en personaliseer zodat het instapklaar is voor de klant. Dan kun je daarna altijd nog een uurtje boeken voor uitleg.

Ik heb eigenlijk maar een paar vragen, is zo’n sessie dan niet te lang?

De minimale tijd die je bij mij kunt boeken is 1 uur. Je kunt je dus beter goed voorbereiden en zo veel mogelijk vragen stellen zodat je het uur volop benut.

Ik ben bang dat mijn vragen niet allemaal in één Canva sessie beantwoord kunnen worden. Kan ik dan ook twee uur achter elkaar boeken?

Ook hier geldt: laat me van tevoren weten waar jouw knelpunten liggen. Je kunt altijd eerst 1 uur boeken en een week later het volgende uur. Een sessie van 2 uur achter elkaar is sowieso om duizelig van te worden 😉

Mijn Canva account is een zooitje maar ik durf niks te verwijderen en ik weet niet hoe ik slim kan archiveren. Kun jij mij daar ook bij helpen?

Nadat je ontwerpen hebt verwijderd, worden ze 30 dagen in je prullenbakmap bewaard. Binnen deze periode kun je nog steeds de ontwerpen of bestanden terughalen die je nodig hebt.
Tijdens een sessie kan ik je wel helpen om je ontwerpen te ordenen zodat je overzicht houdt. Ik geef jou aanwijzingen hoe je het later zelf kunt doen.

Kun je ook helpen met het maken van professioneel briefpapier?

Er zijn heel veel mogelijkheden binnen Canva om briefpapier, flyers, visitekaartjes en ander printmateriaal te maken. Daar kan ik je zeker bij helpen.

Ik ben er al zoveel tijd aan kwijt, is het wel al die moeite waard? Wat levert het nou echt op, al die mooie ontwerpen?

Net als een goede tekst, is het ook belangrijk om de vormgeving van je huisstijl en social media op orde te hebben. Het hoeven geen kunstwerken te zijn maar het moet er op zijn minst verzorgd uitzien. Je weet wat ze zeggen over de eerste indruk…