Mailchimp uitleg

Snel wegwijs in Mailchimp met 1 op 1 keukentafel Mailchimp keukentafelsessie

Voor iedereen die snel verder wil met Mailchimp

Je dacht dat Mailchimp een makkie was?

Je wil je klanten verrassen en aan je binden

Je bent niet de enige.

Oké, iedereen die een e-mailadres heeft, kan een account aanmaken. Maar daarna begint de ellende.

Je wil een mooie nieuwsbrief in je eigen huisstijl. Je wil dat je mailtjes automatisch worden verzonden. Je wil je klanten verrassen en aan je binden. En natuurlijk wil je de resultaten kunnen meten. Dát (en nog veel meer) kan Mailchimp allemaal.

Maar dan moet je wél weten hoe het werkt. Dat leer je in een Mailchimp sessie.

 

Ooit begon ik net zoals jij

Toen ik met Vlinderss begon wilde ik alles zelf doen.
Ik heb ik heel wat video’s bekeken voordat ik mijn eerste mailing durfde te versturen. Er is heel wat tijd gaan zitten in het aanklooien en uitproberen.

Ik kon me toen nog niet voorstellen dat ik nu onweerstaanbare mailings stuur voor mijn klanten. Dat ik Mailchimp accounts inricht voor andere ondernemers en dat ik lesgeef aan mensen die… alles zelf willen doen 😉

Zullen we dat varkentje aapje samen wassen?

Met een Mailchimp sessie word je snel en gericht geholpen

Stel je voor dat we samen door je account lopen en de problemen waar jij tegen aanloopt tackelen? Dat ik je één op één help en er dus geen tijd verloren gaat aan informatie waar jij niks aan hebt.

Dan zou je niet alleen direct resultaat zien, maar je krijgt ook allemaal tips en trucs die je nog verder helpen.

Met een Mailchimp sessie word je snel en gericht geholpen en krijg je óók nog nazorg – als je die nog nodig hebt.

Er gaat enorm veel tijd verloren als je alles van Mailchimp zelf wil uitvogelen. En dan gaat er nog vaak van alles mis.

Ik leg je graag alles glashelder uit.

 

 

Stel je voor dat Mailchimp een koud kunstje voor je wordt

Mooie nieuwsbrieven, helemaal vormgegeven in je eigen huisstijl. Persoonlijke mailtjes, een aantrekkelijk aanbod of zelfs geautomatiseerde felicitaties versturen. Een online cursus maken, inregelen en versturen… het wordt alleen maar leuker!

Als je Mailchimp eenmaal (een beetje) doorhebt, is het écht een mooi en gebruiksvriendelijk e-mailprogramma waarmee je de relatie met je abonnees kan versterken.

Hoe een Mailchimp sessie werkt: no time to loose

Je kunt natuurlijk een workshop volgen in een groepje.
Op een datum die niet goed uitkomt en op een locatie 100km verderop. Met uitleg over items die je juist wél begreep.

Maar eigenlijk wil je NU worden geholpen. Hoe sneller jij weer verder kunt, hoe beter. Daarom doen we deze zogenaamde keukentafelsessies ieder aan onze eigen keukentafel 😁

Zo kost het je niet een halve dag maar slechts een of twee uur. De sessies gaan prima online via Teams. Dankzij schermdeling kunnen we alles doen wat we bij een livesessie ook zouden doen én ik neem de sessie zelfs op zodat je hem later nog eens terug kunt kijken 👍

Omdat de sessies altijd maatwerk zijn, spreken we elkaar van tevoren zodat je kunt aangeven waar je vastloopt of waar je meer over wilt leren.

Bijvoorbeeld:

  • Heb ik genoeg aan een gratis account?
  • Hoe maak je een funnel
  • Wat kan ik met segmenten?
  • Waarom tellen abonnees dubbel mee?
  • Hoe kan ik mijn lijsten veilig opschonen?
  • Hoe zet ik een automation op?
  • Hoe kan ik plug-ins koppelen aan mijn website?
  • Hoe zet ik een landingspagina op?

Ook leg ik je uit hoe je mij kunt toevoegen aan je account (en hoe je mij na de sessie weer kunt verwijderen!). Zo kan ik eventueel ter voorbereiding alvast een kijkje nemen.

Kleine investering, grote opluchting

Nazorg

Dan is de sessie voorbij en heb je het gevoel dat je er weer alleen voor staat 😢.

Het levert je nieuwe kennis op die tijd bespaart en nieuwe abonnees oplevert.

Dát wil ik niet! Daarom krijg je van mij nog 7 dagen gratis nazorg. Gewoon om de vragen te beantwoorden die je vergeten was te stellen. Of als iets toch nog niet helemaal duidelijk voor je is.

Wat kost het?

Je betaalt € 99,99 ex btw voor de sessie. Je ontvangt ook de opname van je sessie. Je betaalt de factuur voor aanvang van onze sessie.

Wat levert het jou op?

Het levert je nieuwe kennis op die tijd bespaart en nieuwe abonnees oplevert.  Als je eenmaal een handigheid hebt aangeleerd, levert dat je iedere keer weer extra tijd op. En dat loopt al snel op.

Hoeveel tijd je nodig hebt, hangt natuurlijk af van je vragen en wensen. We beginnen gewoon met een uur en als daarna nog een uurtje nodig is, plannen we dat in.

Nooit meer bang om op verzenden te drukken en
gepersonaliseerde mails beginnen nu écht met een naam en niet met *|FNAME|*

Lotty Rothuizen

 

Voor wie zijn de Mailchimp keukentafelsessies bedoeld?

Natuurlijk voor iedereen die net is begonnen en snel de basiskennis onder de knie wil krijgen. Mailchimp heeft wel een helpdesk en je kunt vragen stellen via de chat maar voor veel mensen is het toch een drempel omdat bij Mailchimp alle communicatie in het Engels gaat. Van mij mag je algemeen beschaafd Nederlands verwachten (met een licht Brabants accent). Dat kletst toch een stuk makkelijker.

Ook voor ervaren gebruikers

Ook mensen die Mailchimp al jaren gebruiken, lopen nog geregeld tegen technische issues aan waardoor ze vastlopen. Deze sessies helpen je kennis van Mailchimp te verdiepen zodat je het programma professioneel kunt inzetten.

Wie schuiven zoal bij mij aan de virtuele keukentafel? Dat zijn bijvoorbeeld ZZP’ers, administratief medewerkers, medewerkers van afdeling sales en -communicatie.

Een uur de volle aandacht voor jouw Mailchimp vragen betaalt zich dubbel en dwars terug:

Werk slimmer, niet harder

€ 99,99 ex btw voor het eerste uur
€ 92,50 ex btw voor de vervolguren

Inclusief
Opnames van de sessie
7 dagen nazorg

Unieke bonus
Als bonus heb ik nog een waardevolle verrassing voor je waar je hele veel plezier van zult hebben!

Jij en ik. Aan onze eigen keukentafel.

Hop, invullen dat formulier.

Vragen en antwoorden over de Mailchimp keukentafelsessies

Moet ik al een account hebben voordat ik een Mailchimp sessie boek?

Een account aanmaken is helemaal niet moeilijk dus dat zou ik zeker van tevoren doen. Dan kunnen wij onze tijd gebruiken voor dingen die echt lastig zijn.

Help je ook met de opmaak van templates?

We kunnen samen een template maken maar je kunt mij ook opdracht geven om templates voor je te ontwerpen zodat jij ermee kunt werken.

Kun jij ook dingen van me overnemen?

Zeker. Het gebeurt vaak dat ik een Mailchimp account eerst helemaal opzet en personaliseer zodat het instapklaar is voor de klant. Dan kun je daarna altijd nog een uurtje boeken voor uitleg. Hetzelfde geldt voor het opzetten van een workflow. Heb je daar geen zin in of tijd voor, dan kan ik dat overnemen.

Kun je ook helpen met het samenvoegen van accounts?

Heb jij meerdere accounts voor één bedrijf? Dat is verboden bij Mailchimp. Dus je doet er goed aan om ze samen te voegen. Ik kan je daar zeker bij helpen.

Ik heb eigenlijk maar een paar vragen, is zo’n sessie dan niet te lang?

De minimale tijd die je bij mij kunt boeken is 1 uur. Je kunt je dus beter goed voorbereiden en zo veel mogelijk vragen stellen zodat je het uur volop benut.

Ik ben bang dat mijn vragen niet allemaal in één Mailchimp sessie beantwoord kunnen worden. Kan ik dan ook twee uur achter elkaar boeken?

Ook hier geldt: laat me van tevoren weten waar jouw knelpunten liggen. Je kunt altijd eerst 1 uur boeken en een week later het volgende uur. Een sessie van 2 uur achter elkaar is sowieso om duizelig van te worden 😉

Mijn Mailchimp account is een zooitje maar ik durf niks te verwijderen. Kun jij mij daar ook bij helpen?

Als je niet zeker weet wat je moet doen, is je angst terecht. Je zou niet de eerste zijn die per ongeluk hele lijsten heeft gewist. Tijdens een sessie kan ik de schade voor je opnemen. We ordenen het meteen of ik geef jou aanwijzingen hoe je het later zelf kunt doen.

Kun je ook helpen met het maken van een plan voor mijn e-mailmarketing?

Op mijn blog kun je al veel lezen over e-mailmarketing. Wil je persoonlijk advies? Dan kan dat ook tijdens een Mailchimp-sessie.

Ik ben er al zoveel tijd aan kwijt, is het wel al die moeite waard? Wat levert het nou echt op?

Veel ondernemers zijn inderdaad heel veel tijd kwijt aan zichtbaar worden. Als je een platform dan niet onder de knie hebt, kan je het gevoel hebben dat het weggegooide uren zijn. Juist daarom is investeren in een sessie een goede investering. Het zorgt ervoor dat je jouw campagnes daarna sneller kunt opzetten en versturen. Wat het oplevert kun je zien in de statistieken van Mailchimp. Ik kijk graag met je mee.

Ik maak ontwerpen in Canva maar ik kom er niet uit hoe ik dit kan koppelen aan Mailchimp. Kun jij daar ook hulp bij bieden?

Zeker weten. Ik ben grote Canva-fan en help je graag.


Kun jij ook eerst mijn account voor mij opzetten en dat ik daarna de Mailchimp sessie volg?

Graag!

Wat moet ik nu doen?

Een uurtje inplannen en snel een beetje!