beste video apps

De 10 beste video apps voor telefoon en desktop

Of je nu een professioneel vlogger bent of een ondernemer met ambitie, het opnemen, bewerken en delen van video’s was nog nooit zo makkelijk. Met een grote selectie aan mobiele apps om je video mee op te nemen, te editen en te publiceren. Ik neem je graag mee in de wereld van de video-apps.

Video belangrijke marketingtool

Video’s zijn een belangrijke marketingtool met veel kansen voor alle soorten ondernemers. Kijk bijvoorbeeld even naar onderstaande statistieken

  • 65% van senior marketing professionals geloven dat video essentieel is voor hun branding.
  • Klanten kijken 4x vaker een video over een product dan erover te lezen.
  • Mobile social video views stijgen elke jaar enorm, de verwachting is dat in 2020, 75% van alle mobile verkeer zal bestaan uit video.
beste video apps

10 beste video apps

1. iMovie (iOS) video app

Wil je jouw video bewerken op je Iphone of Ipad? Dan is Apple’s eigen app de meest toegankelijke optie. Simpele bediening en makkelijk te delen. Je kunt elke clip stabiliseren en bewerken met kleurcorrectie en speciale video en audio-effecten voor realistische actieopnames. Leuk zijn ook de ingebouwde trailers.

2. PowerDirector Mobile (Android)

Voor Android-gebruikers die op zoek zijn naar een equivalent van iMovie is er PowerDirector. Super makkelijk voor het snel bewerken van je opnames. De meer uitgebreide functies zijn de tijd waard om mee te experimenteren. Je krijgt dan nog mooiere resultaten.

3. FiLMiC Pro (Android/iOS)

Waarmee je je beeldmateriaal ook wil bewerken, FiLMiC is een van de beste apps om je opnames mee te maken. Perfect voor iedereen: van beginner tot pro. De app heeft zeer uitgebreide functies, zoals slow motion en time-lapse. Ook kun je de beeldverhouding aanpassen en zelfs verticaal opnemen. (Iets wat iedere pro je afraadt, dus gebruik het maar om je verticale filmpjes naar horizontaal om te zetten).

4. Pinnacle Studio Pro (iOS)

Een andere indrukwekkende videobewerkingsapp, die net zoals IMovie zijn wortels heeft in desktopcomputers. De app is slim aangepast voor touch screen-apparaten. Ook fijn is de bewerkingsmogelijkheid van 360-graden VR en 3D opnames. Leuk om een virtuele rondleiding te presenteren.

beste video apps

5. SPLICe (iOS)

Ben je op zoek naar een top Iphone-app om je video’s te bewerken? Kijk dan eens naar Slice van GoPro. Je bent binnen een paar minuten aan de slag. De app beschikt over een uitgebreide gratis audiobibliotheek. Je kunt hiermee geluidseffecten toevoegen en teksten inspreken. Ook kun je direct uploaden naar YouTube, Facebook en Instagram.

6. FilmoraGo (Android)

Met deze app kun je een videoclip aanpassen, ondertiteling en tekst toevoegen, het beeld laten versnellen én filters en lagen toevoegen.
Je kunt achtergrondmuziek toevoegen en verschillende thema’s kiezen. Denk aan een Charlie Chaplin thema, dat relevante visuele effecten toevoegt en in sommige gevallen ook muziek.

7. Magisto (Android/iOS)

Magisto is een hele makkelijke bewerkingsapp. Hiermee kun je in een paar seconden een verhaal creëren met je foto’s en video’s. De app verbetert jouw video’s met een paar klikken. Zodra je een foto of video hebt gekozen kies je een ‘editing style’ die opties biedt als herinneringen, story teller, dans en meer. Bij elke stijl krijg je specifieke muzieksuggesties.

8. Adobe Premiere Clip (Android/iOS)

Adobe Premiere Clip is nog zo’n goede videoapp die is afgeleid van een bekende bewerkingstool. Hoewel een simpelere versie dan zijn grote zus, deze app doet wat ie moet doen om je video’s te maken, bewerken en delen. Je kunt video’s zowel automatisch als handmatig editen.

9. LapseIt (Android/iOS)

LapseIt is een handige en ontzettend gave videobewerkingsapp. Time-lapse video’s doen het goed op social media. Ze trekken snel de aandacht en maken een korte video van beelden die over een langere tijd zijn opgenomen.

10. Quik (iOS/Android) video app

Quik is nog zo’n mooie video app van GoPro waarmee je in een paar minuten social media-video’s kunt maken. Je kunt (tot 200) beelden, video’s en muziek met een paar klikken aan je video toevoegen. Ook kun je automatisch je muziek synchroon laten lopen met de beelden.

Wat denk je ervan? Heb je ervaring met een van de genoemde ‘beste video apps’? Of mis je juist jouw favoriet? Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen, dus wees niet verlegen en deel jouw favoriet. Maar lees eerst nog even de uitsmijter.

beste video apps

4 bonustips voor een perfecte video

Welke tools je ook gebruikt en waarvoor je je video ook maakt met deze bonustips scoort jouw video beter.

1. Hou het kort

Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen op deze regel, maar over het algemeen is dit de richtlijn voor video’s op social media. Sommige social media kanalen zoals Twitter hanteren zelfs een strikte tijdslimiet. Dus hou dat in gedachten.

2. Voeg altijd een call-to-action (CTA) toe

Elke video die je maakt, heeft een bepaald doel. Voeg dus een CTA toe aan het eind van elke video en verleid de kijkers om de gewenste actie te ondernemen. Trouwens: bonuspunten als je jouw CTA aanklikbaar maakt!

3. Voeg ondertiteling toe

En wel om drie redenen. Ten eerste omdat we 1,5 miljoen doven en slechthorenden hebben in Nederland. Ten tweede omdat niet altijd het geluid aan kan staan, zoals in drukke ruimtes en kantoortuinen. En ten derde omdat je ondertiteling ook meewerkt aan je SEO.

4. Hou je bij één boodschap

Wil je dat je kijkers ook na een uur nog weten wat de boodschap van je video was? Focus dan op één boodschap per filmpje en hou het simpel.

Interesse in het bewerken van foto’s? Von dje deze tips over de beste video apps waardevol? Hier lees je alles over 10 fotobewerkings apps voor perfecte pixels!

Vaker handige tips ontvangen?

Bron: Cisco’s VNI Predicts

Photo Credits: Canva Pro

Vraag, reactie, suggestie of opmerking?

Mail Vlinderss.