Joyce van Volvuur

In gesprek met: Joyce van Volvuur

Ondernemen is iets dat je samen doet, tenminste zo denk ik erover. Mijn talenten zijn beperkt dus steek ik er energie in om talentvolle mensen met aanvullende talenten om me heen te verzamelen. Ontwerpen is zo’n talent waarover ik niet beschik. De tekenlessen van vroeger zijn nog steeds een bron van frustratie.

Aan ideeën ligt het nooit. Ik ben bedeeld met een rijkelijke fantasie en een creatieve geest. Om die ideeën op papier te krijgen, dat laat ik beter aan de professionals over, zoals Joyce. Een echt multitalent.

Onze eerste keer

Onze allereerste samenwerking was voor Het Weeshuys in 2014. Joyce maakte het ontwerp van de menukaart en ik mocht daar teksten om van te watertanden bij verzinnen. In de afgelopen jaren hebben we samen al veel mooie dingen weg mogen zetten. Voor Het Weeshuys, de bibliotheek Cultuurpunt Altena en natuurlijk voor Het Sporttheater. En Joyce is de “moeder” van het meest waardevolle ontwerp voor mij: . Hoog tijd om Joyce aan jullie voor te stellen.

Je bent een multitalent. Waarvoor kunnen we bij Volvuur terecht?

Je kan bij Volvuur terecht voor grafisch- en interieurontwerp. Het kan mij niet maf en gek genoeg zijn. Ik teken heel graag toffe figuren, bloemen en beesten en verwerk die in grafische dingen of bijvoorbeeld in stoffen of op muren.

Wat vind je het allerleukste aan het ondernemerschap?

De vrijheid! Ik ben dol op mijn vrijheid. Als het ’s avonds rustig is, kan ik heel lekker ontwerpen. Zodoende is er overdag weleens ruimte voor andere leuke dingen waar je energie van krijgt.

Joyce van Volvuur

Van welke opdrachten gaan jouw ogen stralen?

Van maffe opdrachten waar ik de vrije hand in krijg. Zoals: een hele familie tekenen die in de lolfactory woont, een lekker gek logo voor Het Sporttheater ontwerpen, maar ook een complete restyle van een lunchroom inclusief een interieuradvies.

Hoe zorg jij voor een goede balans tussen zakelijk en privé?

Dat is een goeie vraag. Die balans ben ik weleens kwijt. Dat komt ook omdat er een aantal super leuke opdrachtgevers bij zijn die ik inmiddels ook privé zie. Ook omdat we zoveel energie van elkaar krijgen en van elkaar leren.

Wat is jouw ondernemers- of levensmotto?

Doe waar je gelukkig van wordt! Dan maak je de mooiste dingen en ben je een fijn persoon voor jezelf en je omgeving. Onderneem, ontdek, ga op pad en blijf om je heen kijken en je verbazen over mooie dingen (in de natuur).

Je verhuurt ook je huis. Vertel daar eens wat meer over?

We leven in een oud militair tehuis dat is omgebouwd tot woon- en werkplek. Het is industrieel en lekker hoog dus leent het zich prima voor fotoshoots. Daarom heb ik me aangemeld bij een locatieverhuurbedrijf en regelmatig zijn er nu foto- of videoshoots. Dan pak ik mijn spullen en toveren ze het huis om naar een foto- of filmset, erg leuk!

Joyce van Volvuur

Wat is jouw guilty pleasure?

Ooooh jee, dit is de moeilijkste vraag. Ik weet het eigenlijk niet zo een twee drie. Jawel: na een lange dag op de bank ploffen en First Dates kijken 🙂

Heb je een lees- of kijktip?

Eerlijk gezegd doe en creëer ik zoveel dat er weinig gelezen en tv gekeken wordt. Misschien dat ik per week 2 uur tv kijk, hooguit. Als ik lees dan is het een woon- of reisblad om inspiratie uit te halen of om mezelf lekker te maken waar de volgende reis naartoe gaat. Ik ben namelijk dol op reizen.

Meer weten over Joyce?

PS Meer ondernemersverhalen lezen?

Op zoek naar tips en vrolijkheid?

Leuk als je Vlinderss volgt op Instagram. Of… (én mag natuurlijk ook) mis niets en ontvang één keer per maand Vlinderss in je mailbox. Mijn lezers zeggen: dat zijn tips waar je echt iets aan hebt. En natuurlijk makkelijk af te melden als je me beu bent.

Vraag, reactie, suggestie of opmerking?

Mail Vlinderss.