n gesprek met Sam de Sportman

Sam van den Dungen van Het Sporttheater

Het leven kan mooi lopen. Zo past mij de omschrijving: workaholic met een zwaar bourgondische inslag en daardoor de VA met de goedkoopste kiloprijs ?  Hoe wonderbaarlijk is het dan als je mag samenwerken met het brein achter de mooiste Personal Training Studio van Nederland: Sam van den Dungen aka Sam de Sportman. Sam past perfect in de rij van mooie mensen met wie ik graag samenwerk. Bevlogen en een man met een missie. 

De verbinding

Creatief multi-talent Joyce Lankhaar van Volvuur zorgde voor de verbinding. Samen met Joyce had ik al eerder mooie dingen gemaakt voor Het Weeshuys en de Bibliotheek CultuurPuntAltena. Joyce werkte hard aan het webdesign van Het Sporttheater en ze zocht iemand die de webteksten kon schrijven. Of dat iets voor mij was? Nou en of! Het is zo’n mooi proces om webteksten te schrijven. Je helpt een ondernemer tot de kern van zijn boodschap te komen en dat cadeautje in verleidelijke woorden te vatten. Zo leerde ik Sam van den Dungen kennen.

De samenwerking met Sam van den Dungen smaakte naar meer. Nu werken we samen aan de marketing en zichtbaarheid op social media van Het Sporttheater Made en mag ik dat ook doen voor het andere bedrijf van Sam: Entertrainment Factory. Tijd om deze bevlogen man met een missie een podium te geven. Ga er maar even voor zitten (of staan; dat is veel gezonder!)

Training van Sam van den Dungen inHet Sporttheater

Sam, waarom heb je Het Sporttheater opgericht?

Ik ben van mening dat het zo ontzettend anders kan en moet. In de fitness branche floreert de personal trainer omdat de sportclubs niet waarmaken wat ze beloven. Het Sporttheater overbrugt de enorme kloof tussen de reguliere sportclub en personal training. Wij bieden Small Group Personal Training, wat betekent dat je veel persoonlijke aandacht krijgt. We trainen namelijk in kleine groepen van maximaal 10. Zo is er volop ruimte voor een goede en professionele begeleiding van onze leden.

Ook zijn wij ervan overtuigd, dat sporten slechts een deel is van wat er nodig is voor duurzame verandering van je levensstijl. Veel is terug te voeren naar gedragsverandering. Ik zeg regelmatig als ‘just do it’ zou volstaan, zou Nike het beste lifestyle bedrijf van de wereld zijn. Daarom bieden wij onze leden ook workshops. De eerste workshop die we geven gaat over gedragsverandering. Er komen nog workshops over slapen, voeding, zitten en stress. Regelmatig zullen we experts binnenhalen om deze thema workshops te verzorgen. Daarmee geven we ook aandacht aan het mentale aspect.

Deze twee zaken verbinden we op een leuke manier met ons eigen betaalmiddel: fitcoins. Dit is nog in ontwikkeling. Het is een systeem dat motiveert om vol te houden en te stimuleren. Fysieke prestaties op de vloer geven als beloning mentale ontwikkeling door de workshops. Of een leuke actie bij een andere ondernemer die producten of diensten op het gebied van een gezonde leefwijze aanbiedt.

Wat maakt Het Sporttheater volgens Sam van den Dungen zo bijzonder?

Natuurlijk de complete aanpak die ik zojuist beschreef: aandacht voor fysiek, mentaal & sociaal. We zijn helaas nog de uitzondering in onze branche die verder gaat dan aandacht voor het fysieke aspect van een duurzame gezonde levensstijl.

En met een oude bioscoop als pand durf ik gerust te zeggen dat er geen mooiere club is dan Het Sporttheater :-). Daar besteden we ook veel aandacht aan. Omdat we willen dat je met plezier binnenkomt. Dus hebben we écht lekkere koffie, liggen er frisse handdoeken voor je klaar en pak je tussendoor ijskoud water. Allemaal inclusief.

Maar het allerbelangrijkste? Er is altijd de juiste begeleiding aanwezig. Niet 1 x in de 6 weken, maar continu. Zo hoef je bij ons geen afspraak te maken om je programma te veranderen. Dat regelen we ter plekke. Onze trainers zijn goed opgeleid en vinden altijd wel een oefening die je wel leuk vindt. Alles is ingesteld op jouw comfort en verantwoord met plezier bewegen. Denk aan cirkels waarop je precies je rust- en presteertijd kunt aflezen.

Overzicht Het Sporttheater

 

Voor wie is Het Sporttheater bestemd?

Voor iedereen die in een veilige omgeving op topniveau wil sporten of wil werken aan een duurzame verandering van hun levensstijl. Zowel fysiek als mentaal en sociaal. En Made ligt centraal, dus onze studio is goed bereikbaar voor Made en de omliggende dorpen en steden.

Wist je dat het vanuit Breda maar zo’n 18 minuten rijden is met de auto? En parkeren doe je gewoon voor de deur.

Welke sportieve activiteit laat Sam van den Dungen glunderen?

Alles met een spelletje. Ik kan dan helemaal losgaan. We hebben bijvoorbeeld lightpods, die we inzetten als reactiespel. Zo maken we van de training een feest.

Sam van den Dungen reist ook door het land met een eigen show. Vertel eens?

Entertainment en Sport lopen als een rode draad door mijn leven. Ik kan nog steeds enorm genieten van de familie theatershow waar ik met een vriend het hele land door tour voor Greenparcs Landal. Deze tour vindt voornamelijk plaats tijdens de schoolvakanties en is dus heel overzichtelijk. Wij zien dit een beetje als een kortstondige, werkende sabbatical.

Sam van den Dungen van Het Sporttheater

3 tips van Sam van den Dungen om zittend werk “gezonder” te maken?

  1. Koffie /thee voor je collega halen is heel a-sociaal. Je ontneemt hem of haar op dat moment de kans aan het zitgedrag te werken. Nodig liever iemand uit om samen te lopen.
  2. Werk je thuis en zit je daarbij veel? Dan heeft standupbox.com een prachtige oplossing om zittend- en staand werken af te wisselen. En dat voor een investering van  € 39,95 (ik heb trouwens geen aandelen hoor :-))
  3. En als nummer 3 de Vita-break. Nieuwsgierig? Stuur dan even een e-mail naar sam@hetsporttheater.nl

Wat is jouw guilty pleasure?

Barry White, al zijn nummers!

Wat zijn jouw 3 beste ondernemerstips?

Ik heb werkelijk geen idee. Ik volg gewoon iedere keer mijn hart.

Meer weten over Het Sporttheater?

Virtueel vind je Het Sporttheater op Facebook & Instagram. Sam kun je volgen op LinkedIn, waar hij natuurlijk ook regelmatig nieuws over Het Sporttheater deelt.

Nog beter is het om een keer naar Made te gaan en het met je eigen ogen aanschouwen. Mail Sam om een afspraak te maken. Hij vertelt je graag alles over de mogelijkheden van Het Sporttheater, zoals een gratis proefles of het Body & Mind programma. Denk daarbij ook aan activiteiten zoals een doe-programma voor bedrijven of een vitaliteitslunch.

Impressie Het Sporttheater van Sam van den Dungen

Op zoek naar tips en vrolijkheid?

Leuk als je Vlinderss volgt op Instagram. Of… (én mag natuurlijk ook) mis niets en ontvang één keer per maand Vlinderss in je mailbox. Mijn lezers zeggen: dat zijn tips waar je echt iets aan hebt. En natuurlijk makkelijk af te melden als je me beu bent.

Vraag, reactie, suggestie of opmerking?

Mail Vlinderss.