zelfgemaakte handtekening invoegen

Zelfgemaakte handtekening invoegen in 5 stappen

De inleiding van ‘Vlinderss in je mailbox’ onderteken ik met een échte handtekening. Dat geeft een persoonlijk tintje en dat past bij wie ik ben en hoe ik mijn diensten verleen. In de letterbibliotheek van Word staan diverse lettertypes die handgeschreven zijn. Maar het blijft natuurlijk nep. Nadat ik mijn eerste exemplaar van Vlinderss in je mailbox had verstuurd, kreeg ik dan ook de vraag: hoe kan ik ook een zelfgemaakte handtekening invoegen in MailChimp?

zelfgemaakte handtekening invoegen

Zelf heb ik op mijn iPad twee simpele gratis apps gedownload: Draw To en Notebook To. Ik wilde dat de app twee dingen kon: een handtekening opslaan om aan een document toe te voegen en de mogelijkheid voor mij om een beetje te frutselen. Er is genoeg keuze, variërend in prijs. Bekijk een aantal gratis versies en kies de app die het beste bij je past.
Let hierbij op:

Stap 1: Zelfgemaakte handtekening invoegen met een app of programma voor

  • Gebruiksgemak (voor de ene app heb je een vastere hand nodig dan voor de andere). Zo kun je bij Note To een raster gebruiken, wat het makkelijker maakt om recht te schrijven. Draw To heeft dit niet.
  • Of je met kleur kunt werken als dat belangrijk is voor het doel waarvoor je de app gebruikt. Wil je de kleuren laten aansluiten op je huisstijl, wil je kleurige tekeningen maken of heb je een doel voor ogen waarbij kleur niet belangrijk is? Note to heeft vier kleuren: zwart, blauw, rood en groen en een gele markeerstift. Draw To heeft een heel palet aan kleuren.
  • Of het resultaat makkelijk is te uploaden of te delen op social media.

Heb jij een app gevonden waar je laaiend enthousiast over bent? Deel die dan even in een reactie op dit blog. Samen weten we zóveel!

Stap 2: Be creative bij een zelfgemaakte handtekening invoegen

Schrijf de tekst of e-mailhandtekening die je bijvoorbeeld in MailChimp wilt gebruiken. Gebruik eventueel een schrijfpen, maar met wat geduld en een vaste hand volstaat je wijsvinger ook prima. Dat je deze techniek ook kunt gebruiken om je creativiteit te laten zien, ontdekte ik in november tijdens de webinars van SMS14. Yvonne de Hont presenteerde na afloop van ieder webinar een visual zoals deze:

Super gaaf! Yvonne geeft ook workshops visueel notuleren.

Stap 3: Trots? Uploaden dan!

Als je enthousiast bent over het resultaat, neem je even 10 seconden om ontzettend trots op jezelf te zijn en vervolgens upload je het bestand naar je fotogalerij. Niet happy? Dan zit er niets anders op dan nog even door te gaan.

Stap 4: Finishing touch

Met je favoriete bewerkingsprogramma haal je met de functie ‘bijsnijden’ (crop) alle extra witruimte om je ‘schrijfsel’ weg. Voor dit soort klusjes maak ik graag gebruik van PicMonkey. Dit is een gratis programma, dat rechtstreeks via je browser toegankelijk is. Er is ook een betaalde versie, maar om te starten volstaat de gratis versie prima. Gebruik je de afbeelding maar in één programma, zoals bijvoorbeeld MailChimp, dan kun je dit met de ingebouwde cropfunctie doen. Wil je de afbeelding in meerdere programma’s gebruiken, sla dan de bijgesneden versie op. Dan hoef je dit niet iedere keer opnieuw te doen.

Stap 5: Handtekening invoegen

Je handgeschreven handtekening is nu een plaatje de volgende stap is je zelfgemaakte handtekening invoegen. Je kunt deze afbeelding invoegen met de functie ‘afbeelding invoegen’ en plaatsen waar je maar wilt.

zelfgemaakte handtekening invoegen

De charme van handgeschreven tekst

Hoewel ik voor zakelijke notities steeds vaker One Note gebruik, schrijf ik nog steeds regelmatig met een pen op papier.  Ik vind het leuk om letters te tekenen en heb zelfs nog een tijdje fanatiek gekalligrafeerd tijdens mijn opleiding tot onderwijzeres. Dat werd door mijn omgeving meer gewaardeerd dan het voorbereiden van de blokfluitlessen.

Een handgeschreven kaart is persoonlijk, hoe slordig het handschrift van de afzender ook is. Vaak geeft het handschrift je al een vermoeden van wie de afzender is.

Een e-mail, app of sms is weliswaar heel effectief. Maar een kaart in de brievenbus doet wonderen. Verras je relaties dus eens met een persoonlijk kaartje, liefst in een gesloten envelop want dat maakt nóg nieuwsgieriger.

Ben je, net als ik, fan van échte post? Dan is postcrossing iets voor jou. Een fantastisch leuk project waarbij mensen van over de hele wereld elkaar kaarten sturen. Na verloop van tijd vind je regelmatig de meest exotische kaarten op je deurmat, die een glimlach op je gezicht toveren. Vind je dat te veel gedoe? Dan mag je mij ook een kaartje sturen, ik stuur er altijd ééntje terug, uiteraard inclusief een zelfgemaakte handtekening.

Laurierstraat 41, 4814 KM Breda

Tanja

Handig?

Als je het leuk vindt, stuur ik je een keer per maand Vlinderss in je mailbox. Een vrolijke e-mail vol tips, tools en hacks waardoor je werk een stuk soepeler loopt. Met exclusieve informatie en 4 x per jaar een toffe winactie. En natuurlijk een uitschrijflink bij iedere e-mail als je het beu bent.

Photo Credits: CanvaPro

Vraag, reactie, suggestie of opmerking?

Mail Vlinderss.