Canva for Work

Canva for Work (Pro)

Canva for Work has arrived. Sinds vorige week heb ik het ter beschikking. Benieuwd naar de kosten en wat je daarvoor krijgt? Lees hier mijn eerste indruk van Canva for Work.

First things first: de kosten

De kosten lijken pittig. Voor een jaar betaal je $ 119,40. Kies je voor maandelijkse betaling, betaal je meer $ 12,95 per maand wat neerkomt op $ 155,40 per jaar. Dit zijn de kosten per gebruiker per jaar.

Wat levert  Canva for Work?

1. Templates

canva for work templates

Wauw, dat was mijn eerste indruk toen ik de overzichtspagina zag. Erg overzichtelijk. Handig is de mogelijkheid om zelf templates toe te voegen. Zo gebruik ik voor een uitgelichte afbeelding bij mijn blogberichten een afbeelding van 900 x 275 px. De template website header is nu toegevoegd aan mijn lijst. Ook voor mijn klanten stel ik templates in. Zo hoef ik niet steeds terug te  zoeken welke afmeting er bij de klant hoort. Tijdsbesparing dus! 

Een ander voordeel aan het overzicht? De controle op de eenduidigheid van de ontwerpen. Die herkenbaarheid helpt een duidelijk gezicht aan je onderneming te geven. Vaste ontwerponderdelen zoals bijvoorbeeld een gekleurde rand onder met daarin je logo voeg je eenvoudig toe aan je template.

Zo voeg je een template toe aan je overzicht

 • Kies op de overzichtspagina voor Add a new template.
 • Maak het ontwerp aan zoals je gewend bent.
 • Geef je design een herkenbare naam.
 • Kies tot slot de optie “show team” en kruis hier publish as template aan.
 • De template is toegevoegd aan jouw overzichtspagina.

2. Organiseren uploads in folder

Naast je logo folder bestaat de mogelijkheid om zelf folders aan te maken. Hiermee kun je je uploads georganiseerd bewaren. Deze optie is handig als je afbeeldingen meerdere malen wilt gebruiken. De optie om een nieuwe folder aan te maken staat onderaan je upload menu. Je bestaande uploads kun je op twee manieren organiseren.

 1. Sleep de afbeelding naar de juiste folder.
 2. Gebruik het snelmenu. Als je met je muis de betreffende afbeelding aanwijst verschijnt linksonder een cirkel met een i erin. Klik daarop. Al je mappen verschijnen als keuzelijst. Maak je keuze om de afbeelding georganiseerd te bewaren. Kan de afbeelding weg, kies dan voor trash.

3. Maar er is meer, meet the brand kit

Canva for work brand kit

Fantastische optie! Ruimte om je huisstijlkleuren in te voeren en je logo’s te uploaden. Alles handig op één plek. Daar houd ik van. Hier geef je ook je voorkeurslettertype op voor de drie formaten. Scheelt weer tijd. Binnenkort lanceert Canva de mogelijkheid je eigen lettertype toe te voegen. Je logo’s en kleuren vind je handig en snel terug in je design menu. Timesaver die kit.

4. Kan het nog beter? ♥ magic resize

Iedereen weet het: afbeeldingen scoren op social media. Het zoeken of ontwerpen van afbeeldingen is een van de dingen die mijn klanten graag aan mij uitbesteden. Ieder social media kanaal heeft natuurlijk eigen formaten voor een afbeelding. En ja, soms wil je zowel op facebook als op twitter iets posten. Voor de komst van Canva for Work zat er niets anders op dan de afbeelding opnieuw te maken. Maar nu heb je de mogelijkheid om écht met één druk op de knop je design in verschillende formaten beschikbaar te krijgen.

Zo werkt het

 • Maak je design.
 • Klik op file. Je krijgt toegang tot een keuzelijst met duidelijke omschrijvingen.
 • Geef in je browser Canva toestemming om meerdere tabbladen te laten openen (pop-ups toestaan).
 • Klik aan welke afbeeldingen je wilt hebben (bijvoorbeeld Twitter, Instagram en Facebook).
 • Klik op Abracadabra Resize.
 • Je gekozen designs staan in aparte werkbladen klaar.
Canva for Work

5. Team members

Deze optie gebruik ik zelf (nog) niet. Toch kan dit handig zijn. Als je bijvoorbeeld samenwerkt met een grafisch designer, die templates voor je ontwerpt. Of als je een ontwerp snel wilt delen met je team.  Let op: voor ieder lid van je team betaal je extra. Dus $ 9,95 per maand bij een jaarlijkse betaling of $ 12,95 per maand als je kiest voor een maandelijkse betaling.

Canva for Work works voor Vlinderss en haar klanten!

In eerste instantie vond ik de prijs best pittig. Maar als ik kijk naar de mogelijkheden, dan ben ik enthousiast. Ik ga zeker meer dan 2 uur ontwerptijd op jaarbasis besparen met de opties die Canva for Work aanbiedt. Dat maakt het voor mij -en mijn klanten- een goede investering.

Wil je meer weten over werken met Canva? Lees  mijn blog afbeeldingen bewerken zonder Photoshop eens.

Wil je Canva snel ontdekken? Overweeg dan een workshop op maat.

Update: Canva for Work heet nu Canva Pro. Ik maak gebruik van het betaald abonnement en inmiddels ook van de teamoptie. Deze is uitermate prettig als je samenwerkt met bijvoorbeeld een virtueel assistent!

Photo Credits: Canva Pro

Vraag, reactie, suggestie of opmerking?

Mail Vlinderss.