José-Anne Ockhuijzen

José-Anne Ockhuijzen: zo leef je jouw droom

Vlinderss draait om haar klanten. Regelmatig zet ik met veel plezier zo’n enthousiast gedreven professional in het zonnetje. En natuurlijk vraag ik tips waar jij ook iets aan hebt. Dit keer een podium voor José-Anne Ockhuijzen, enthousiast eigenaresse van Energiek Enzo én ZILT. Omdat er meer is.

Wie is José-Anne Ockhuijzen? 

Een brok energie  *  Een neus voor authenticiteit  *  Business Oprah  * Ontwikkelaar van Moeiteloos Briljant Leiderschap™  *  Oprecht geïnteresseerd  *  No-nonsens gids in veranderprocessen. Het valt niet mee deze veelzijdige powerdame in woorden te vatten.

José-Anne Ockhuijzen is een van mijn eerste opdrachtgevers. We delen een bijzonder warm contact samen. Onlangs begon ze een nieuw avontuur. Ze verkocht haar huis en kocht een catamaran om samen met haar man David de wereld over te varen. Daarmee realiseert José-Anne de quote van Grieg S. Reid:

quote

Hoe wisten jullie van een droom je doel te maken?

Omdat dit al zolang onze droom is, hebben we op een gegeven moment gezegd: we moeten nu de eerste stap zetten. Anders gebeurt er nooit wat. Dan blijft het bij dromen. En aangezien ik nogal daadkrachtig en doelgericht ben, ga ik er dan ook voor 100 % voor. Want het gaat ons niet gebeuren dat we straks in het bejaardentehuis elkaar aankijken en moeten zeggen ‘hadden we toch maar…’

Je doel bereiken is een opeenstapeling van beslissingen die je neemt. En elke beslissing is weer een stap in de richting van je doel.

Als je écht iets wilt dan kun je niet anders dan stappen zetten. Ons doel hebben we altijd voor ogen gehouden, met andere woorden ons doel is nooit veranderd.

Wat wel regelmatig veranderde was de weg er naar toe. We hebben ook wegen gehad met flinke haarspeldbochten. Maar ons doel bleef ons doel. Je doel behalen betekent hard werken: er veel voor doen, veel voor laten en veel loslaten.

In ons geval heel veel loslaten. Als je wacht op het juiste moment, of hoopt dat iemand anders voor jou de beslissing neemt, dan houd je jezelf voor de gek. Jij hebt de regie. Jij alleen. Mensen plaatsen dingen zo vaak buiten zichzelf, dan ben je afhankelijk.

José Anne Ockhuijzen

Inmiddels ligt de ZILT te water! Wat is de volgende stap voor José-Anne Ockhuijzen?

In mei 2018 vertrekken we naar de Middellandse Zee. Er is daar nog zoveel te ontdekken. Als we daar uitgekeken zijn dan maken we de oversteek naar de Canarische Eilanden, Kaap Verdische eilanden en dan de oversteek naar de Pacific. We blijven zeilen zolang we het beiden leuk vinden.

Wat biedt ZILT aan en aan welke doelgroep?

Stel dat je leeft in een wereld status, prestatie en carrière. En je hebt al jaren een droom die je maar vooruit blijft schuiven. Want je zit nu eenmaal in de bekende gouden kooi. Je denkt “Ooit…Ooit ga ik die droom waarmaken.”

Er is geen ooit. Er is alleen NU. Leef nu!

Sinds enige tijd werk ik bij een grote organisatie in de ouderenzorg. Een van de afdelingen waar ik mee te maken heb is een gesloten afdeling met demente ouderen. Echt dement met alle andere narigheid die bij het ouder worden om de hoek komen kijken. Ik ben zo enorm onder de indruk van wat het ouder worden kan betekenen. Dit was nog net het zetje wat ik zelf nodig had. Het gevoel dat je NU moet leven zit nu in elke vezel van mijn lichaam. En heel graag wil ik mensen inspireren om NU te leven.

Je hoeft geen grote dromen te verwezenlijken maar leef. Doe de dingen die je wilt doen. Als er een intrinsieke wens is: DOEN. Als je na wilt denken over kleine of grote koerswijzigingen? Dan vaar je lekker met ons mee. Dan slaap je in een heerlijk zacht bed en verrassen we je met heerlijk eten. Jouw koers staat bij ons centraal. En die koers is voor iedereen anders. Dat betekent dat we kijken wat jij graag wilt.

Wil je echt tijd voor jezelf om te reflecteren? Helemaal niks doen behalve wat praten, zwemmen of mijmeren voor op de catamaran? Wij maken het mogelijk. Of ben je net zo’n actieve denker als wij? Iemand die nadenken, het zeil hijsen, reflecteren en stoere knopen leggen gewoon combineert? Alles kan.

José Anne Ockhuijzen

José-Anne Ockhuijzen leest ontzettend veel. Welke drie boeken moet iedere ondernemer gelezen hebben?

  • Het werkt, Johan Faber. Een boek over verandermanagement in zorginstellingen. Het vertelt het opmerkelijke verhaal van Philadelphia, een van de grootste zorginstellingen voor mensen met een verstandelijke beperking van Nederland. En van de mensen die de beweging in gang zetten. Een inspirerend voorbeeld, niet alleen voor de zorg, maar ook voor onderwijs of organisaties en bedrijven die dreigen te bezwijken onder systemen.
  • De geheimen van non-verbale communicatie, Marc Salem. Marc Salem bestudeert al meer dan dertig jaar de menselijke geest. Misschien ken je hem van Mind Games.  Dit boek leert je jouw mentale vermogens te ontwikkelen. Het scherpt je intuïtie en vergroot zo je probleemoplossend vermogen.
  • Be yourself, everyone else is already taken, Mike Robbins. Een inspirerend boek hoe je succesvol, authentiek en vervuld leeft.

Welke tips heeft José-Anne Ockhuijzen voor ondernemers?

Verander je doel nooit! Het enige waar je flexibel in moet zijn, is de weg er naar toe. Onderschat je eigen kracht niet. Als je ergens naar toe wilt, dan ben jij degene die zorgt dat je er komt. Niemand anders. En weet je wat het mooi is? Als je er komt heb je dat zelf gedaan. Kom je er niet? Dan heb je het ook zelf gedaan 🙂

Heb je nog een zoekvraag?

Zeker. Breng iedereen met ons in contact, die aan het profiel voldoet. Dus mensen:

  • bij wie het kriebelt,
  • die meer zichzelf willen zijn,
  • die echt weer willen leren voelen,
  • die echt weer willen leven,

Want wij willen zo veel mogelijk mensen inspireren.

José Anne Ockhuijzen

Wij geloven namelijk dat de wereld een heel stuk mooier wordt als iedereen zijn of haar hart volgt en elke dag viert.

Meer weten over ZILT en José-Anne Ockhuijzen?

Op zoek naar tips en vrolijkheid?

Vond je dit interview met José-Anne Ockhuijzen boeiend? Leuk als je Vlinderss volgt op Instagram. Of… (én mag natuurlijk ook) mis niets en ontvang één keer per maand Vlinderss in je mailbox. Mijn lezers zeggen: dat zijn tips waar je echt iets aan hebt. En natuurlijk makkelijk af te melden als je me beu bent.

Photo Credits; Canva Pro

Vraag, reactie, suggestie of opmerking?

Mail Vlinderss.