apps

15 lifehack apps om je leven aangenamer te maken, zakelijk én privé

We hebben allemaal een computer, tablet en telefoon. Op deze manier zijn we overal online én altijd beschikbaar. Wie zijn lifehack apps kritisch kiest, maakt van zijn smartphone een handig hulpmiddel met veel extra’s. Een soort pocket-VA. Maar dan minder leuk en een stuk minder aantrekkelijk…

ONDERWEG LIFEHACK APPS

1. Mobiel parkeren

Nederland is helemaal ingericht op ‘mobiel parkeren’. Een parkeer app is dus een must. Er zijn diverse aanbieders met elk zijn eigen voor- en nadelen. Grootste voordeel van elke app? Dat je geen kleingeld of pinpas nodig hebt en nooit meer afrekent dan de tijd die je geparkeerd hebt.

Op vergelijkmobielparkeren.nl kun je Yellowbrick, Park-line, Parkmobile en SMSParking met elkaar vergelijken.

2. Kilometerregistratie

Weg met dat vochtige blocnootje op de bijrijdersstoel. Vanaf nu houd jij je kilometers bij met Easyrit Registratie. Met deze lifehack app kun je kilometer- of ritregistratie bijhouden voor je eigen administratie, de Belastingdienst of boekhouder. Alles is ook nog eens met een druk op de knop te exporteren. Dat scheelt tijd!

apps

3. Google Maps: lifesaving lifehack app

Als je – net als ik – nogal makkelijk de weg kwijt raakt en nooit zonder navigatiesysteem de weg opgaat, weet je ook hoe dramatisch het is als dat ding uitvalt of wanneer je in een vreemde stad de laatste straten lopend de weg moet zien te vinden. Google Maps laat je nooit in de steek. Plaats een speld om je auto terug te vinden of voer thuis een route in die je later – zelfs offline – kunt bekijken door de kaarten offline beschikbaar te maken. Google maps is te synchroniseren met je agenda en kan je laten weten hoe lang van te voren je naar je afspraak moet en hoe druk het is op de weg ernaartoe.

4. OV9292

Wie met openbaar vervoer reist kan niet zonder. Maar ook als je af en toe in bus, tram, metro, trein of veerboot stapt, is OV9292 de app die zorgt dat je in elke uithoek van Nederland kunt komen. De app waarschuwt voor vertraging en je kunt meteen zien wat de reis je gaat kosten. Een echte lifehack app.

apps lifehacking

ADMINISTRATIE APPS

5. Btw-Alert

Wie weleens te laat is met zijn btw-aangifte weet dat je dan een boete kunt krijgen. Met de Btw-alert app van de Belastingdienst vergeet je dit nooit meer. Bovendien kun je met de app betalingskenmerken opzoeken en heb je alle aangiftedata bij elkaar.

6. Urenregistratie met Gekko lifehack app

Gekko biedt echt een super handige én gratis urenregistratie app. Met de Gekko app kun je tijdsregistratie doen, facturen versturen, bonnen en kosten opslaan en kilometerregistratie doen. Deze gratis app is erg gebruiksvriendelijk en zal heel wat mensen overtuigen om op de betaalde en uitgebreidere versie over te stappen.

7. Dicteer app: Actieve Stem

Deze super handige app zet je ingesproken verhaal om in tekst. Je kunt de tekst vervolgens delen via Whatsapp, e-mail, sms, Facebook of Twitter. Er zit zelfs een vertaalfunctie op. Bij mijn test werkte deze functie perfect maar ik zou er voor zakelijke correspondentie niet op durven vertrouwen. Bang voor Google Translate-achtige taferelen. De app kost overigens wel € 9,99 maar is dat zeker waard als je regelmatig dicteert.

8. Telefoongesprek opnemen: TapeACall Pro

Neem je vaak interviews af of wil je een telefoongesprek nog eens na kunnen luisteren? Dan is TapeACall Pro een fijne lifehack app. Hij kost € 9,99 en is zijn geld wat mij betreft helemaal waard. Je kunt inkomende en uitgaande gesprekken opnemen. Dit werkt via een drie-weggesprek. De gesprekken zijn daarna eenvoudig te versturen en te beluisteren. De opnametijd is onbeperkt. Vergeet niet te vermelden dat je het gesprek opneemt, wel zo netjes.

app iconen

GEZELLIGHEID APPS

9. Spotify

Ik ben gek op Spotify. Ik heb de betaalde versie maar om kennis te maken kun je natuurlijk beginnen met de gratis Spotify app waar je om de zoveel nummers reclame tussendoor hoort. Met deze muziekdienst maak je het altijd en overal gezellig en heb je echt alle muziek die je maar kunt bedenken binnen bereik. Romantische bui? Zin om te swingen? Of wil je je concentreren? Het antwoord: Spotify.

Er is zelfs een echte Vlinderss Arbeidsvitaminen playlist! Toch handig getrouwd te zijn met een oude DJ.

10. Samen een spelletje doen: Half a Minute

Een spel dat je met groot gezelschap (minimaal 4 personen) kunt spelen. Half a Minute werkte eerst op mijn zenuwen (die halve minuut is kórt!) maar al snel op mijn lachspieren (en wil ik nóg een keer). Binnen een halve minuut moet je zoveel mogelijk begrippen raden en omschrijven. Een beetje hints maar dan anders. Samen een spelletje spelen, hoe sociaal wil je zijn?

FOODIES APPS

11. Boodschappen: Appie

Je kent hem wel maar héb je hem ook, de Appie app? Hierin staan de bonus aanbiedingen bij elkaar. Weet je niet wat je moet eten? Gebruik de receptenvinder, selecteer een recept en zet het op het boodschappenlijstje. Vul de lijst aan met je andere boodschappen. Kies wat je wilt: laten bezorgen, ophalen bij een Pick Up Point of ga je zelf naar de winkel? Bij de laatste optie kies je jouw locatie en de app zet alle boodschappen op de juiste volgorde van de route in die winkel. Is één van de producten niet verkrijgbaar? Dan komt dat niet meer als een verrassing want ook dát zegt de app. Dat was lifehack app nummer 11.

12. Lekker wijntje: Vivino Wine Scanner

Je bent lekker aan het tafelen bij vrienden of je zit in een restaurant en je vindt de wijn verrukkelijk! Dan kun je met de Vivino Wine App een foto van het etiket uploaden, de wijn beoordelen en zien waar je de wijn kunt kopen. De app geeft je bovendien informatie vanuit de database over de herkomst van de wijn en wat anderen ervan vonden. Je kunt je favo’s delen via Facebook, Twitter en Gmail… maar je mag ze ook lekker voor jezelf houden!

hardlopen

GEZONDHEID LIFEHACK APPS

13. In beweging blijven: Stappenteller

Op de iPhone 6 zit ‘ie al standaard in de Gezondheid app: de stappenteller. Maar er zijn ook diverse gratis apps te downloaden. Zelf gebruik ik een stappenteller om te controleren of ik dagelijks wel genoeg lichaamsbeweging krijg. Je kunt je persoonlijke dagelijkse doel instellen. In mijn geval betekent dit, dat ik soms na een dag achter de pc nog even lopend naar de supermarkt ga.

14. In het NU: Mindfulness coach-app

Ik vind de gratis mindfulness coach-app van VGZ een lekkere app die je helpt om beter met stress om te gaan en zelfbewuster te worden zonder dat je daar eerst hele boeken voor hoeft te lezen. De app biedt een speciaal programma dat vijf weken duurt maar je kunt ook losse oefeningen kiezen. Ik vind het een mooie app voor mensen die willen kennismaken met mindfulness. Als het bevalt ga je ongetwijfeld op zoek naar meer.

15. Gezond en lekker: Dagelijkse Konttraining app

Een strakke kont, zo hard en sappig als een appel, wie wil dat nou niet? Met de Dagelijkse Konttraining app ligt het binnen handbereik. De app geeft een serie snelle en effectieve oefeningen die je gewoon thuis kunt uitvoeren. Door slechts een paar minuten per dag te trainen, breng je je kont weer in vorm. Klinkt fantastisch maar of het werkt…

Ik zeg: maak gebruik van de fantastische mogelijkheden van je smartphone maar zet hem ook regelmatig helemaal uit. Dan kan ‘ie ook even opladen…

Smaakt naar meer?

Wil jij een keer per maand Vlinderss in je mailbox ontvangen? Een e-mail vol handige tips om je ondernemend en werkzame leven een stuk simpeler te maken? Met 4 winacties per jaar én informatie die ik alleen in Vlinderss in je mailbox deel?

Photo Credits; Canva Pro

Vraag, reactie, suggestie of opmerking?

Mail Vlinderss.