blue monday

No way blue monday

Vandaag is het blue Monday. De meest deprimerende dag van het jaar. Ontsproten uit het brein van Cliff Arnall in 2005. Hij heeft er zelfs een formule voor opgesteld.

blue monday als formule samengevat
  • De W staat voor het weer. De D voor je schulden waar je dan je salaris (d) van aftrekt.
  • De T voor hoeveel dagen geleden het kerstmis was, de q voor hoe het staat met je goede voornemens.
  • De M staat voor je motivatieniveau en de N voor je actiebereidheid.

In de formule wordt niet aangegeven met welke eenheden de variabelen moeten worden ingevuld. De remedie tegen blue Monday; een vakantie boeken. En ja, de opdrachtgever was een reisbureau.

blue monday

Blue monday: een marketingkunstje overgenomen door de media

Ik ben er wel blij mee. Want zoals dat vaak gaat, ontstaan er allerlei tegenbewegingen. Op de radiostations wordt extra vrolijke muziek gedraaid. De media besteedt er aandacht aan. We hebben iets om over te twitteren en te bloggen.

Voor mij staat het voor de kolder van deze tijd. Daarmee bedoel ik niet, dat ik tegen ontwikkelingen ben. Maar wel dat we steeds verder van ons gevoel komen te staan. Want is het geen waanzin om onze gevoelstoestand te koppelen aan een formule? Niets zo complex als je gevoel. Daar zijn nog zoveel meer variabelen op van toepassing. Unieke variabelen, die bij jou als individu horen.

Muziek is voor mij een van de dingen die gekoppeld zijn aan mijn gevoel. Door herinneringen, of gewoon omdat bepaalde muziekstukken je raken. Daar kan ik zo van genieten.

H. Miller schreef

‘muziek is de blikopener van je ziel’.

En daar kan ik me helemaal in vinden! Geen idee hoe jij je voelt vandaag, of morgen. Ik hoop goed. Maar stel dat dat niet zo is, dan heb je vast wat aan deze

“Chase the blue’s from monday”-speellijst

Staat jouw favoriet er nog niet op? Geef het nummer door als reactie op dit blog.

Klik als je benieuwd bent naar Blue(s) Monday

Smaakt naar meer?

Wil jij een keer per maand Vlinderss in je mailbox ontvangen? Een e-mail vol handige tips om je ondernemend en werkzame leven een stuk simpeler te maken? Met 4 winacties per jaar én informatie die ik alleen in Vlinderss in je mailbox deel?

Photo Credits: Canva Pro

Vraag, reactie, suggestie of opmerking?

Mail Vlinderss.