Twitter

Twitter precies het juiste aantal woorden met de Tweet Sheet

In Twitter moet je in 140 tekens je boodschap overbrengen. Dat is soms best een uitdaging! Niet voor niets schreef Blaise Pascal in 1657 “Ik schrijf je een lange brief, want ik heb geen tijd voor een korte.” Of zoals mijn favoriete copywriter Lotty Rothuizen schrijft in ‘Wat gebeurt er achter de schutting van een copywriter’:

“Het grappige is, dat veel tekstschrijvers een tarief rekenen per woord, terwijl een pakkende pay-off van weinig woorden vaak meer tijd kost om te bedenken dan het schrijven van een lang verhaal”.

Twitter

K.I.S.S.

De uitdaging is dus je tweets KISS te schrijven (Keep It Short and Simpel). Een van de onderdelen van mijn social media strategie is het delen van tips via Twitter. Dat past bij mij en bij mijn bedrijf. Dat zijn korte tips of blogberichten. Ik heb er voorlopig voor gekozen om één twittertip per dag te versturen op werkdagen. Die verzin ik niet dagelijks.

Twitter en Excel een happy koppel

Ik gebruik de *Happy Tweet Sheet© voor het formuleren en vastleggen van mijn twittertips. Daar heb ik zeven goede redenen voor.

1. Je werkt met focus

Blok twee uur in  je agenda om killertweets te bedenken. Die sla je op in je Happy Tweet Sheet©. Herhaal deze stap tot je ongeveer 200 twitter tips bedacht hebt. Ververs je tweets regelmatig of controleer op actualiteit.

2. Twitter foutloos

Natuurlijk kijk je je teksten goed na op type- en spelfouten. Is taal niet je sterkste kant? Besteed de controle dan uit aan iemand in je omgeving of delegeer deze klus aan een VA (virtueel assistent)

3. Jouw tweets hebben de ideale lengte

Met de Happy Tweet Sheet© zie je hoeveel tekens je tweet inneemt. Te lang voor Twitter? Neem de tijd om te schrappen.

Twitter

4. Inplannen gaat snel

Met Hootsuite plan je maandelijks snel je tweetvoorraad in. Je gebruikt knippen en plakken om de tekst en hyperlinks snel van jouw sheet naar Hootsuite te krijgen.
Ook met Tweetdeck heb je voordeel van de sheet, maar het ontwerp is afgestemd op Hootsuite.

5. Je bent dagelijks aanwezig op Twitter

Ook als je het retedruk hebt met al die extra klanten die je via Twitter hebt gekregen. Zo blijf je bij je volgers in beeld.

6. Makkelijk te delegeren

Jouw eigen woorden gaan het web op. Maar dat inplannen voor Twitter, dat hoef je echt niet zelf te doen. Heb je het druk of geef je  jouw tijd en aandacht liever aan je klanten of de ontwikkeling van nieuwe producten? Delegeer deze taak dan. Ook hier is een VA de ideale oplossing. Wist je trouwens dat Vlinderss VA-diensten verleent?

7. Jouw tweets worden steeds beter

Is een tweet populair en krijgt deze veel retweets? Dan heb je een onderwerp gevonden dat  jouw volgers aanspreekt. Of misschien heeft de tweet wel een andere stijl? Onderzoek en pas je andere tweets snel en gemakkelijk aan.

Twitter

Twittertaresse nodig?

Social media strategie | Onderwerpen zoeken | Brainstormen | Bedenken tweets | Inplannen | Uitleg  | Controleren | Tweets Embedden | Referenties terugzoeken uit je tijdlijn |

*De Happy Tweet Sheet© is in november 2015 exclusief als bijlage meegestuurd met Vlinderss in je mailbox, de maandelijkse nieuwsbrief van Vlinderss.
Gemist? Schrijf je in voor 31 december 2015 en ontvang de Happy Tweet Sheet alsnog.

Photo Credits: Canva Pro

Vraag, reactie, suggestie of opmerking?

Mail Vlinderss.