Onvoowaardelijke liefde

Onvoorwaardelijke liefde… voor jezelf is een cadeau!

Vandaag 27 oktober 2013 is het de sterfdag van mijn mama. Het is alweer 37 jaar geleden, dat de wereld van papa, mijn zus en mij abrupt tot stilstand kwam. Ik was 12, mijn zus 16 en mijn vader 48. Mijn moeder mocht maar 48 jaar worden. Dankzij mijn ouders mocht ik ervaren wat onvoorwaardelijke liefde is.

Ze zouden nu 85 jaar zijn, als ze niet dood waren gegaan

Vanmiddag ga ik met mijn zus naar het kerkhof. Een bloemetje brengen en herinneringen ophalen. Samen staan aan het graf van de twee mensen die ons het leven schonken. Ik kijk daar naar uit. Liever zou ik natuurlijk een saaie zondag doorbrengen in een bejaardenhuis. Ze zouden immers 85 jaar zijn, als ze niet dood waren gegaan. Na de koffie, zou er snel drank op tafel komen. Maar nu ze dan toch dood zijn, vind ik het fijn om samen met mijn zus bij hun leven stil te staan.

onvoorwaardelijke liefde

Coebergh, Heineken en La Bohème bonbonnetjes

Mijn moeder dronk bessenjenever, Coebergh. Soms dronk ze dat zoveel, dat ze er een rood mondje van kreeg. Keigrappig. Mijn vader dronk bier: Heineken.

Twee mooie mensen. Ik kom uit een warm nest met een traditionele rolverdeling; strenge papa, lieve en verzorgende mama. Allebei een warm hart vol liefde om te delen. Veel humor ook.

Mijn moeder kwam uit een groot gezin en op zondag kwamen we met de hele familie bij elkaar bij Grootje. Daar dronken we koffie, met La Bohème bonbonnetjes. Grootje had een ratio van 3:1. Ze haalde de bonbonnetjes uit de kast en stopte er dan een in haar mond. Dan ging het doosje rond en nam ze er zelf natuurlijk ook eentje. Als het doosje terug in de kast werd gezet verdween nummer drie in haar tandeloze mond.

Mama’s vroege dood heeft me onzeker gemaakt

Nu pas wordt het me pas langzaam duidelijk hoeveel invloed het op mijn leven had, haar zo jong te verliezen. Het draait om de onvoorwaardelijkheid van haar liefde voor mij. In het alleen maar jezelf hoeven te zijn en te voelen dat dat goed genoeg is. Bij haar dood ben ik ook dat gevoel verloren. Het heeft me onzeker gemaakt. Dat sijpelt door, in de rest van je leven. Dat is jammer, want bij mij had het tot gevolg, dat ik mezelf ging aanpassen.

onvoorwaardelijke liefde

Tot nu

Ik ben mezelf aan het terugvinden. Een kleine 4 maanden geleden ben ik Vlinderss gestart. En de vlinder staat voor verandering. Vlinderss, dat ben ik. Op weg naar de beste versie van mezelf. Het starten van Vlinderss helpt mij om mezelf terug te vinden. Ontwikkelde gedragspatronen af te breken. De loden jas van “niet-goed-genoeg” draadje voor draadje vervangen in een als gegoten zittend “dit-ben-ik”-colbert.

Een fantastische zus

Weet je wat zo gaaf is? Dat er steeds nieuwe mensen op je pad komen die je daarbij helpen. Ik ben al zo gezegend met een fantastische zus en een grote kring van lieve vrienden. De meesten zijn al lang in mijn leven. Met twee ben ik al 38 jaar vriendin (wat eigenlijk onmogelijk is omdat er één al jaren 29 jaar wordt). Heel vaak zien we elkaar niet, maar dat is niet erg. De vriendschap is onvoorwaardelijk. Zijn is genoeg.

onvoorwaardelijke liefde

Erna, Mark, José-Anne, Ria; bedankt!

Als ondernemer kom ik veel nieuwe mensen tegen. Ze geven me datzelfde gevoel. Ben gewoon jezelf; zijn is genoeg. De eerste die ik tegenkwam was Erna Hagoort. Een kei op het gebied van koude acquisitie en toenmalig eigenaar van Telegils. Erna heeft me veel geleerd en gaf zoveel meer dan afgesproken. Ze gaf me vertrouwen en warmte. Ze geloofde al in mij, toen ik zelf nog niet zover was.

Dan Mark de Roo, eigenaar van Cama y Cava. Daar hebben we onlangs ons 25-jarig huwelijk gevierd. Zo’n fijne plek: ons stukje paradijs op aarde. Als God wat later op de wereld was gekomen, zou hij niet in Frankrijk, maar in Platja d’Aro hebben geleefd. Mark maakt gewoon tijd vrij om met mij te sparren over de toekomst van Vlinderss. Deelt zijn kennis, geeft tips en helpt me mijn bedrijf op te bouwen; zomaar!

Daarna een van mijn eerste verkoopgesprekken met José-Ann Ockhuijzen van Zilt en Energiek Enzo. Een vrouw met een missie en een tomeloze energie. Ze stimuleert me op zoek te gaan naar wat mijn passie is.

Nog zo’n heerlijk mens Ria Kaashoek. Ik heb haar nooit ontmoet, maar ik heb de Facebook Marketing Module van haar aangeschaft. Deelt heel veel praktische kennis in haar modules. Heeft het over zaken waar ik nog nooit eerder van gehoord had, want ik ben nog een leek op het gebied van sales en marketing. Maar doet dat zo eerlijk en oprecht, dat ik het snap.

Zomaar vier mensen die op mijn pad zijn gekomen en ik juist vandaag even in het zonnetje wil zetten. Omdat ze me geven, wat ik bijna kwijt was geraakt. Jezelf zijn: het mooiste cadeau aan jezelf én je omgeving!  Dus ook jij; bedankt dat jij bent wie je bent!

Smaakt naar meer?

Wil jij een keer per maand Vlinderss in je mailbox ontvangen? Een e-mail vol handige tips om je ondernemend en werkzame leven een stuk simpeler te maken? Met 4 winacties per jaar én informatie die ik alleen in Vlinderss in je mailbox deel?

Photo Credits: Canva Pro

Vraag, reactie, suggestie of opmerking?

Mail Vlinderss.