LinkedIn groepen

LinkedIn groepen: leadgenerator 3.0

Online platforms zijn niet meer weg te denken uit onze levens. De jongere generatie kijkt niet meer om naar Facebook en snapt zich gek. Ook op LinkedIn word je steeds meer visueel geprikkeld waardoor het gevaar ontstaat dat je veel tijd nutteloos in de rondte klikt. Terwijl je juist hier goed gericht kunt zoeken naar artikelen, blogs en vragen die voor jou boeiend zijn. Daarom ben ik blij met LinkedIn groepen.

LinkedIn Groepen: levendige discussies

Twee jaar geleden gooide LinkedIn het roer om en werden alle bestaande groepen privé. De groepsdiscussies zijn sindsdien alleen zichtbaar als je lid bent van een bepaalde groep. Ik vond het even wennen maar nu ben ik blij met mijn vertrouwde club in besloten kring. Content hoeft niet meer gemodereerd te worden, maar wordt direct geplaatst. Dat maakt het makkelijker om snel te reageren. Juist in die interactie schuilt de kracht van groepen.

LinkedIn groepen

Ken je netwerk op LinkedIn en maak LinkedIn groepen

Voor mijn klanten heb ik de beste tips en met mijn werkzaamheden bespaar ik hen tijd en geld. Datzelfde doe ik natuurlijk óók als het om Vlinderss gaat. De tijd dat ik me enthousiast opgaf voor notificaties van alle discussies die ik interessant vond, ligt begraven, samen met mijn burn-out. Fear of Missing Out heeft plaatsgemaakt voor Showing Up At The Right Time.

Hoe weet je nou wat het juiste moment is om je virtuele neus in een discussie te steken? Het begint met accepteren dat er altijd meer groepen en discussies zijn die je niet kunt bijwonen dan die je wel kunt volgen. Kies je LinkedIn groepen daarom zorgvuldig als je er geen dagtaak aan wilt hebben. Voor je het weet groeit je netwerk op LinkedIn naar 500+ contacten. Onmogelijk om hen allemaal te volgen en de updates te lezen.

Zelf bepalen welke updates je in jouw TL wilt zien?

Helaas… in 2015 verwijderde LinkedIn deze filtermogelijkheden. Standaard zie je nu de populairste updates op je TL. Dit kun je wijzigen naar recente updates. Zoek naar “…” rechtsboven de eerste update en wijzig daar de optie in “recente updates”. Zoek niet in je tijdlijn naar recente statusupdates van relatie X, tenzij je scroll- of swipeverslaafd bent.  Er is namelijk een snellere manier om de laatste status updates van LinkedIn relaties te bekijken. Zijn er dan helemaal geen mogelijkheden om te filteren? Jawel, bij iedere update wordt rechtsboven een driehoekje zichtbaar. Daaronder zitten deze vier keuzes:

  1. Deze update verbergen.
  2. Link kopiëren om te delen.
  3. X niet meer volgen.
  4. Deze update rapporteren.

Zorg dat je andermans TL niet vervuilt met berichten die op Instagram of Twitter thuishoren. Wat dan wel? Alles wat iets zegt over jou en je werkzaamheden of je interesse wat óók voor anderen nieuw of interessant kan zijn. Geef je eigen mening, laat zien wie je bent en laat ruimte voor anderen om hierop in te haken. En gebruik LinkedIn groepen.

LinkedIn groepen

Waar zit je klant?

Wie zijn netwerk kent, kiest gericht de LinkedIn groepen om te volgen. Liever twee of drie waardevolle groepen waar je actief aan kunt bijdragen, dan een hele reeks waar je in verdrinkt. Tips?

  • Kies groepen waar het belangrijkste nieuws uit en voor jouw branche wordt gedeeld.
  • Kies enkele groepen waar je potentiële klanten zich begeven. Zo ontdek je wat jouw doelgroep bezighoudt. Welke problemen ze ervaren. Niets zo tof als juist daar een oplossing voor te bedenken!

Lees altijd even de groepsregels. Plaats geen blogs-om-maar-wat-te-plaatsen. Niemand zit op jouw reclame te wachten. Lees je in, reageer en wees op een positieve manier aanwezig. Andere groepsleden, uit je tweede- en derdegraads netwerk leren je kennen en zien dat je verstand van zaken hebt. Een ander groot voordeel van groepen is dat je groepsleden makkelijk een bericht stuurt. Zelfs als ze niet in je eerstegraads netwerk zitten.

Contact maken? Vraag hulp!

Zit je met een vraag of probleem op jouw vakgebied? Doe jezelf niet groter voor dan je bent. Mensen helpen elkaar graag! En LinkedIn is hét platform om hulp, feedback of advies te vragen. Je geeft anderen daarmee de gelegenheid op een vriendelijke manier hun deskundigheid te tonen en bovendien komen op deze manier de meest creatieve oplossingen en samenwerkingsverbanden tot stand.

Direct aan de slag met LinkedIn groepen? Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen over groepen aanmaken en beheren op LinkedIn. Enthousiast over een bepaalde groep? Je tip is welkom onder dit blog.

Handig?

Vond je dit blog over LinkedIn groepen nuttig? Als je het leuk vindt, stuur ik je een keer per maand Vlinderss in je mailbox. Een vrolijke e-mail vol tips, tools en hacks waardoor je werk een stuk soepeler loopt. Met exclusieve informatie en 4 x per jaar een toffe winactie. En natuurlijk een uitschrijflink bij iedere e-mail als je het beu bent.

Photo Credits: Canva Pro

Vraag, reactie, suggestie of opmerking?

Mail Vlinderss.