LinkedIn contacten exporteren

LinkedIn contacten exporteren? Een eitje!

Je LinkedIn contacten; een waardevolle verzameling van interessante mensen. Die gegevens wil je niet kwijtraken. Maak er een gewoonte van om twee keer per jaar een back-up te maken van je contacten: better safe then sorry. Natuurlijk kun je dit prima uitbesteden aan een VA, maar voor de doe-het-zelvers een korte uitleg.

LinkedIn contacten exporteren: 2 manieren

Tot half 2015 ging het exporteren heel gemakkelijk. Om veiligheidsredenen besloot LinkedIn echter de optie te verwijderen. Dankzij de vele protesten is de rechtstreekse downloadmogelijkheid teruggezet. Er zijn nu twee manieren: via een aanvraag bij LinkedIn of rechtstreeks via een link. Natuurlijk laat ik beide manieren zien, je weet maar nooit wanneer ze weer iets wijzigen.

1. Rechtstreeks exporteren

Zorg dat je bent ingelogd in je LinkedIn Account en ga naar deze link  Je gegevens worden als CSV bestand geëxporteerd. Onder het scherm staan korte instructies hoe je de gegevens weer kunt uploaden naar Outlook of Apple Mail. Benieuwd hoe je een CSV bestand omzet naar een excel bestand? Lees dan dit blog.

Contacten exporteren

2. Exportbestand aanvragen

LinkedIn geeft aan binnen 72 uur je bestand aan te leveren. Uiteraard heb ik dit getest. Ik verzond mijn aanvraag om 11:21 en om 18:52 ontving ik de link om mijn gegevens te downloaden. Ruim binnen de beloofde 72 uur dus!

  1. Het exportbestand vraag je aan door op je profielfoto te klikken.
  2. Kies Privacy en Settings.
  3. Kies daarna Account.
  4. Bij de pijl tref je de optie aan om je gegevens bij LinkedIn aan te vragen.

Je aanvraag wordt keurig per e-mail bevestigd. Let op: na ontvangst heb je 72 uur om het bestand te downloaden. Daarna vervalt de link.

LinkedIn contacten exporteren op aanvraag

 

LinkedIn contacten en je e-maillijst

Het is verboden om je LinkedIn contacten zomaar toe te voegen aan je lijst voor e-mail marketing. In Europa geldt opt-in. Wil je je Linkedin connecties op je nieuwsbrief of e-zine attenderen, plaats dan een status update met een link naar je inschrijfformulier. En zorg voor te gekke content die ze gewoon niet willen missen. Zo duurt de groei van je lijst misschien langer, maar je bent in ieder geval geen spammer.

Twee keer per jaar je LinkedIn gegevens veilig stellen?

Vraag, reactie, suggestie of opmerking?

Mail Vlinderss.