Koen Fehrmann

Koen Fehrmann deelt zijn ondernemerstips

Vlinderss draait om haar klanten. Regelmatig zet ik zo’n enthousiaste gedreven professional in het zonnetje. Deze keer Koen Fehrmann van Facilikoen. Lees je mee?

Het is alweer ruim een jaar geleden dat ik gekoppeld werd aan een waanzinnig leuke man. Huh, hoor ik je denken? Ik heb het over een zakelijke match. Na een introductie door miss Thamara Zijlstra van Blueberry Dynamic kwamen Koen en ik met elkaar in contact.

Koen Fehrmann van Facilikoen

Koen Fehrmann is ondernemer en een expert op het gebied van facilitair project- en interim management. Hij begeleidt complexe verhuizingen en verbouwingen en lost huisvestingsproblemen op. Dat doet hij met name voor indrukwekkende opdrachtgevers zoals verschillende Ministeries en de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Toen ik zijn bedrijfsnaam Facilikoen las was ik meteen verkocht. En zoals zo vaak,is je eerste indruk de juiste: werken met Koen is een feest. Dat doen we trouwens compleet digitaal. We hebben elkaar nog nooit ontmoet.

Koen Fehrmann

Betrokken verbinder

Koen Fehrmann is een echte verbinder. Hij kijkt op LinkedIn niet alleen voor zichzelf. Ook is hij alert op kansen voor mensen uit zijn netwerk. Tijd om deze kanjer zelf eens een podium te bieden. Ik stelde Koen wat vragen. Doe je voordeel met zijn antwoorden!

Je bent nu drie jaar als zelfstandig ondernemer werkzaam.
Wat vind je het leukst aan het ondernemerschap?

Het leukste vind ik eigen keuzes kunnen maken. Zo doe ik een opleiding omdat ik zelf denk dat het een aanvulling is voor mijn (toekomstige) opdrachtgevers. En zijn er zaken waarvoor ik geen tijd wil vrijmaken, dan huur ik een VA. Die vrijheid is mij erg veel waard, ik wil nooit meer in loondienst.

Waarom doe je wat je doet?

Ik hou van de dynamiek van verhuizingen en verbouwingen. Facilitaire projecten leiden past goed bij me. Ik ben een dienstverlenend persoon die graag praktisch en met een duidelijk doel werkt. Ook geniet ik van de afwisseling. Mijn werk brengt me bij veel verschillende bedrijven binnen. Zo doe ik iedere keer weer nieuwe ervaring op.

Natuurlijk heb ik ook momenten dat ik er even klaar mee ben, maar die duren meestal niet lang.

Koen Fehrmann

Wat zijn de favoriete tools van Koen Fehrmann?

Voor mij zijn Omnifocus, Evernote en Thinq onmisbaar.

 • Omnifocus is mijn takenmanager. De app ondersteunt het Getting Things Done principe.
 • Evernote is mijn digitale archief en geheugen. Daarnaast ook de tool om goed samen te kunnen werken met mijn VA.
 • Thinq is mijn administratieprogramma. Ik wist vanaf het begin van mijn ondernemerschap dat ik zo min mogelijk tijd aan mijn zakelijke administratie wilde besteden. Nu hoef ik alleen maar mijn inkoop- en verkoopfacturen in te scannen. De rest zoals mijn kwartaalaangifte btw, wordt gedaan.

Je bent ook gek op koken toch? Heb je een makkelijk te maken succesgerecht dat je met ons wilt delen?

Facilikoen heerlijk recept pulled pork

BBQ met Koen Fehrmann
Ik ben gek op BBQ dus een -nu ook hippe- aanrader is Pulled Pork. Dit gerecht is erg makkelijk te maken, zelfs in de oven.

Hou wel rekening met een lange bereidingstijd. Afhankelijk van de grootte van je stuk vlees duur het zo’n 5 tot 7 uur voordat het klaar is.
Zo maak je het:

 • Koop een lekker stuk procureur (karbonade).
 • Smeer de procureur in met een rub (kruidenmix). Deze is erg lekker.
 • Plaats een kernthermometer in het vlees. Let goed op dat het einde van de thermometer midden in het vlees zit.
 • Leg het vlees op de BBQ of zet het in de oven. Zorg voor een constante temperatuur van 120 °C.
 • Als de kernthermometer 70 °C aangeeft, is het tijd voor de volgende stap. Giet wat vleesbouillon 0f nog beter vleesfond over het vlees en pak het in met aluminiumfolie.
 • Leg het vlees terug in de oven of op de BBQ.  Geeft de kernthermometer 90 °C aan, haal dan het pakket eruit en laat het nog minimaal een half uur rusten.
 • Dan wordt het wachten beloond. Pullen (met twee vorken) en smullen maar!

Tips voor ondernemers van Koen Fehrmann

 •  Zorg dat je altijd blijft netwerken. Ook als je volop werk hebt.
 • Zet opdrachten door naar je netwerk als jezelf al iets hebt. Dan doen zij dat namelijk ook voor jou.
 • Als je voldoende financiële middelen hebt, doe dan geen dingen waar je geen tijd voor hebt. Besteed deze werkzaamheden uit. Een VA kan je namelijk prima helpen!
 • Zorg voor een goede website en visitekaartjes.

Welke opdrachtgever wil je nog in je netwerk?

Ik zou heel graag nog een klus willen doen bij een productie omgeving zoals Tata Steel. Die dynamiek vind ik altijd erg bijzonder.

Meer weten over Koen Fehrmann?

 • Lees alles over Koen Fehrmann en zijn dienstverlening op zijn website.
 • Check zijn werkervaring. Of  heb je een tip bijvoorbeeld bij een productie omgeving zoals Tata Steel? Ga een LinkedIn relatie met Koen aan.
 • Blijf je graag op de hoogte van de laatste technologische ontwikkelingen? Koen is lid van de expertgroep technologie van FMN en kent de leukste innovaties. Abonneer je op de Facilikoerant. Je ontvangt zo’n vier keer per jaar zijn blogs en de laatste ontwikkelingen in je mailbox. Super interessant en een echte aanrader!
 • Volg Facilikoen op social media: twitter, facebook en instagram

Op zoek naar tips en vrolijkheid?

Leuk als je Vlinderss volgt op Instagram. Of… (én mag natuurlijk ook) mis niets en ontvang één keer per maand Vlinderss in je mailbox. Mijn lezers zeggen: dat zijn tips waar je echt iets aan hebt. En natuurlijk makkelijk af te melden als je me beu bent.

Photo Credits: Canva Pro

Vraag, reactie, suggestie of opmerking?

Mail Vlinderss.