Fenna Boeke

In gesprek met: Fenna Boeke

Geschatte leestijd: 9 minuten

In maart 2018 kreeg ik een telefoontje. Claudia Bouwens had over “haar Tanja” vertelt en Fenna had ook wel behoefte aan een stukje Tanja. Ze zocht een creatief iemand om mee te brainstormen én die structuren kan aanbrengen. En ja, dat kan ik wel. Want Fenna ging haar talenten inzetten op een ander vlak: vitaliteit in de breedste zin van het woord. Dus niet alleen voeding maar het complete plaatje; de fysieke, emotionele en mentale kwaliteit van leven. Simpel uit liefde voor het leven.

En Fenna zou Fenna niet zijn als ze dat niet groots aan zou pakken. Zo bouwde ze aan haar eigen praktijk voor orthomoleculaire- en leefstijlgeneeskunde & intelligent bewegen; Fenna’s. Dat maakte onze relatie compleet, want Fenna is mijn persoonlijk vitaliteitscoach. En bovendien ook aan een geweldig online platform: De Leefstijlwinkel. Na een zorgvuldige voorbereiding staat De Leefstijlwinkel nu online. Een perfect moment om haar en De Leefstijlwinkel wat beter te leren kennen.

Waar komt jouw passie voor vitaliteit vandaan?

Mijn leven is niet bepaald over rozen gegaan. Nu zo’n 8 jaar geleden besloot ik het roer om te gooien en voor mezelf te kiezen. Ik groeide elke dag een beetje. Soms met grote en soms met hele kleine stapjes. Tot ik op een maandagochtend in februari het strand op liep om mijn wekelijkse duik in de ijskoude zee te nemen. Opeens besefte ik; ik voel me anders. Ik voel me verbonden met mezelf en echt gelukkig. Een soort diepe rust die ik niet eerder had ervaren. 

Ik realiseerde mij dat ik in de voorafgaande jaren veel had veranderd. Ik was gestopt met roken, had m’n naaldhakken ingeruild voor wandelschoenen, gebruikte mijn talenten om de wereld een beetje mooier te maken en gaf regelmatig m’n grenzen aan. Maar de essentiële verandering openbaarde zich die ochtend in de vrieskoude Noordzee; ik was van mezelf gaan houden

Schaamte over wie ik was had plaats gemaakt voor zelfliefde. Mezelf de schuld geven voor alles wat ik had meegemaakt werd vervangen door vergeving en dankbaarheid. Nu had ik de moed helemaal ‘te worden wie ik ben’ met alles erop en eraan. Kwetsbaar, een paar kilo’s te zwaar, soms fouten makend, soms apentrots, soms nog onzeker, vaak stralend en vitaal én met een verleden. 

Door mijn besef dat ik dit aan een gezonde leefstijl te danken had, gecombineerd met mijn affiniteit met voeding, bewegen en mindset vielen de puzzelstukjes op hun plaats. Ik wil ook anderen helpen hun vitaliteit te (her)ontdekken. Je leefstijl als medicijn, uit liefde voor het leven.

De Leefstijlwinkel draait om weten, doen en genieten. Wat houdt dat in?

Dat zijn inderdaad de drie stappen van de Leefstijlwinkel. Ze staan voor:

WETEN Meten is WETEN wat er speelt. Daarom beginnen we met een uitgebreide leefstijlscan. Iedere leefstijlscan wordt met de grootste zorgvuldigheid geanalyseerd door onze leefstijlexperts zodat jij komt te WETEN wat er echt speelt.

DOEN Als jij weet wat er speelt kan je gaan DOEN wat nodig is. Met de persoonlijke en praktische stap voor stap adviezen in je online Leefstijl ID kun je doelgericht aan de slag met je nieuwe leefstijl en zo van je leefstijl je medicijn maken.

GENIETEN Als je blijft doen wat nodig is, ga je vanzelf GENIETEN van een optimaal leven. Wij helpen je vol te houden met praktische tips, recepten en nog heel veel meer. Bovendien doen we elk half jaar een nieuwe leefstijlscan, zodat jij en wij weten wat er speelt en daar gepast advies bij kunnen blijven geven. 

Wat maakt De Leefstijlwinkel uniek?

De Leefstijlwinkel is online maar toch héél persoonlijk
Zo uniek als jouw identiteit is, zo uniek is ook het Leefstijl ID dat we bij De Leefstijlwinkel voor jou maken op basis van een uitgebreide leefstijlscan. Ons team van leefstijlexperts maakt een zorgvuldige analyse, stelt een ‘diagnose’ en stelt jouw persoonlijke Leefstijl ID voor je samen.

We werken oorzaakgericht
Samen met jou gaan we op zoek naar de werkelijke oorzaak van jouw klachten. Door niet de klacht maar de oorzaak te behandelen, bereik je een duurzaam resultaat dat bijdraagt aan je gezondheid en levensgeluk. Zonder medicatie en zonder nare bijwerkingen.

Geen blabla maar een wetenschappelijk bewezen aanpak
We werken met een wetenschappelijk bewezen aanpak en methoden die gebaseerd zijn op de evolutionaire- en leefstijlgeneeskunde. Ons team van leefstijlexperts is hoog opgeleid in de leefstijlgeneeskunde en is ervaren op het gebied van persoonlijke coaching.

Hoe combineer je De Leefstijlwinkel met je praktijk Fenna’s?

Iedereen die in de praktijk komt krijgt ook een persoonlijk Leefstijl ID van De Leefstijlwinkel. Dit is een fijne digitale ondersteuning van de coachsessies. En het werkt ook andersom; mensen die een persoonlijk Leefstijl ID aanschaffen kunnen dit uitbreiden met coachsessies. Je hebt daarbij de keuze uit verschillende freelance coaches. Mijn persoonlijke praktijk Fenna’s staat ook in deze lijst.

Wat vind je een uitdaging in het ondernemerschap?

Op nummer één: het perfecte team samenstellen. Bij De Leefstijlwinkel wil ik niet alleen iets bijzonders neerzetten voor de cliënten, maar kies ik ook voor een bijzondere vorm van ondernemen; delen is voor mij het nieuwe hebben. Ik ben dan ook niet op zoek gegaan naar goede mensen om in te huren maar naar ambitieuze partners die gaan voor het mede-eigenaarschap. Ze zijn eigenaar van een puntje van de taart maar voelen eigenaarschap over het geheel.

Nieuwe frisse denkers met deze gedeelde missie en visie:

Wij geloven dat liefde voor het leven begint met zelfliefde. Goed voor jezelf zorgen, doen wat daarvoor nodig is en je successen vieren. Wij willen iedereen die liefde voor het leven laten (her)ontdekken. Wat je verhaal ook is. Daarom helpen we jou bij het ontwikkelen en behouden van een manier van leven die bij je persoonlijkheid en je lichaam past, waardoor jij van je leefstijl je medicijn maakt. Dit doen we door persoonlijk advies en een passend aanbod op het gebied van voeding, beweging, ontspanning, mindset, verbinding en zingeving. Zo werken wij mee aan een wereld waarin mensen weer leven vanuit liefde voor het leven en voor zichzelf. En ze, wat er ook gebeurt, steeds weer die balans weten te vinden die bijdraagt aan hun prachtige gezondheid en die van alles om hen heen. 

Wanneer had je voor het laatst een onbedaarlijke lachbui en waarom?

Lieve Tanja, dat was met jou. En niet een keer maar wekelijks, om jouw creatieve zelfspot, de grapjes die je over jezelf maakt, de humor en de twist die aan dingen geeft; daar moet ik heel vaak heel hard om lachen. Mijn man Barry zegt met enige regelmaat: wat fijn voor je dat je weer naar Tanja gaat want daar kom je altijd zo vrolijk vandaan.

Welk guilty pleasure wil je met ons delen?

‘Pleasures’ heb ik genoeg. Ik kan heerlijk genieten van een goed glas wijn of een bak Ben en Jerry’s op de bank met Netflix. ‘Guilty’ noem ik dit niet meer. Het zijn voor mij momentjes die ik bewust kies met de afspraak geen spijt of schuld te voelen en de gevolgen 100% te accepteren. Zo geniet ik heerlijk én spijtloos.

Wat zijn jouw 3 belangrijkste tips aan ondernemers?

 • Kies! Bijvoorbeeld voor een duidelijke doelgroep.
 • Doe wat nodig is en laat je niet afleiden.
 • Zet een duidelijke stip op de horizon en begin met kleine stapjes. Mensen overschatten vaak wat ze in een jaar kunnen doen en onderschatten wat ze in 5 jaar kunnen bereiken.

Maar eerlijk is eerlijk. Het allerbelangrijkste advies voor ondernemers is: zet door! Vallen is geen falen als je weer opstaat en doorgaat.

Wat is jouw quote to live by?

… uit liefde voor het leven.

De bonusvraag: heb je nog een lunchtip voor ons?

Natuurlijk heb ik die! Wat dacht je van een omelet met Nori & Avocado?

lunchtip van Fenna Boeke

Ingrediënten:

 • 4 eieren
 • 2 bosuitjes in ringen
 • 1 rode peper
 • Een scheutje water of amandelmelk
 • 2 grote of meerdere kleine norivellen
 • 1 avocado in reepjes
 • Peper en zout 

Bereiding

Kluts de eieren met een scheutje water of amandelmelk, peper en zout. Bak in de boter/olie de bosui en rode peper. Giet het eimengsel erover en leg de norivellen hier bovenop. Laat de omelet op laag vuur garen. Rol de omelet op met de avocado in het midden en snij in plakjes. 

Smulvariaties:
Voeg fijngesneden koriander en/of gember toe. Ook komijn en kurkuma zijn een lekkere variatie wanneer je deze in huis hebt. Wees wel voorzichtig met de hoeveelheid, het kan nog wel eens overheersen. Eet smakelijk!

Meer weten over Fenna Boeke, haar praktijk Fenna’s of De Leefstijlwinkel?

Geven: uit liefde voor jouw leven

Fantastisch nieuws voor de lezers van dit blog. Ben je na je bezoek aan De Leefstijlwinkel enthousiast geworden? Dan maak je kans op een korting van maar liefst € 100,- op jouw gekozen variant van het persoonlijk Leefstijl ID.

Zo maak je kans op deze introductiekorting:

 • Plaats een bericht op een van je social media kanalen waarin je jouw enthousiasme of bijvoorbeeld dit blog deelt.
 • Voeg de hashtag #Leefstijlwnkl toe.
 • Stuur een e-mail naar info@fennas.nl met als onderwerp persoonlijk Leefstijl ID en vertel waarom jij die korting goed kan gebruiken. Tip: je kunt de korting ook cadeau geven.
 • Meedoen kan tot 1 september 2021.
 • Fenna stuurt je een bericht als jij de kortingscode hebt gewonnen!

Vaker interviews met toffe ondernemers lezen?

Op iedere laatste vrijdag van de maand verstuur ik Vlinderss in je Mailbox. Boordevol tips en af en toe een fijne winactie of interview. Aanmelden gaat makkelijk met de knop hieronder. Afmelden nog makkelijker :-).

Vraag, reactie, suggestie of opmerking?

Mail Vlinderss.