aanbeveling vragen op facebook

Een aanbeveling vragen op Facebook

Benieuwd hoe je een aanbeveling kunt vragen Facebook? Ik laat het je stap voor stap zien. En natuurlijk leg ik ook uit hoe je een aanbeveling geeft. Oefen gerust op mijn pagina, wink wink.

Waar zit de tab Aanbeveling vragen op Facebook?

Die zit nergens, Facebook noemt het recensies. Om aanbevelingen te kunnen ontvangen, moet de tab Recensies ingeschakeld zijn. Deze tabset is niet voor persoonlijke profielen beschikbaar.  Wil je je tabblad recensies aan- of juist uitzetten? Volg dan deze stappen.

 → Ga naar Instellingen

aanbeveling vragen op Facebook

→ Kies: pagina bewerken

aanbeveling vragen op Facebook pagina bewerken

→ Scroll door de Tabbladen naar Recensies

Uitleg aanbeveling vragen op Facebook

Aanbeveling vragen op Facebook

Aanbevelingen hebben een apart tabblad en daarmee ook een aparte link. Deze link is als volgt opgebouwd: https://www.facebook.com/[naam pagina]/reviews. De link van de Facebookpagina van Vlinderss is dus: https://www.facebook.com/vlindersswerktvoorjou/reviews.

Met deze link nodig je mensen makkelijk uit een recensie te plaatsen op je Facebook pagina. Plak de link in een uitnodigend e-mailbericht of ontwerp een Google Formulieren en combineer de opvraag van een referentie met een evaluatie.

Oeps, ik weet de naam van mijn Facebookpagina niet (meer)

No worries. Volg de stappen hierboven. Klik nu op instellingen achter het tabblad Recensies. En tada, daar staat je link.

Facebook paginalink url

Tip: sla je review link op in een digitaal notebook, zoals Evernote of OneNote. Dan heb je de link altijd bij de hand.

Een aanbeveling geven op Facebook

Ben je super tevreden over een bedrijf? Wacht niet tot ze zelf om een aanbeveling vragen op Facebook. Geef dan eens ongevraagd een recensie. Dat zijn echte cadeautjes. Gewoon, om iemand te laten weten dat je blij bent met ze. Bijvoorbeeld omdat je via Facebook waardevolle tips krijgt. Of voor een uitstekende prestatie. Of omdat ze je verder helpen. De meeste ondernemers die ik ken, glunderen als ze zo’n ongevraagde recensie op hun pagina aantreffen.

Ga naar de betreffende bedrijfspagina

→ Zoek in de linkerkolom naar het tabblad Recensies

Let op: de volgorde van tabbladen kan anders zijn. Je bepaalt als beheerder
namelijk zelf in welke volgorde de tabs op je pagina staan weergegeven.

facebook aanbeveling vragen en geven

Klik op recensies. In het midden van het scherm verschijnt je persoonlijke profielfoto met 5 grijze sterren. 1 ster staat voor slecht en 5 sterren staan voor uitstekend. De toelichting verschijnt als je met je muis over de sterren beweegt.

Facebook sterren beoordeling

→ Nadat je het aantal sterren hebt geselecteerd, verschijnt het volgend dialoogvenster.

aanbeveling vragen op Facebook woorden

Geef je alleen een sterrenbeoordeling? Kies nog even wie dit mag zien -ik zet deze optie altijd op openbaar- en klik daarna op Klaar. Maar… het is beter als je vertelt waarom je deze waardering geeft en daarmee je sterrenbeoordeling onderbouwt.

Ken je de Facebookpagina van Vlinderss al? Iedere werkdag krijg je een tip of inspiratie:

  • Maandag: een inspirerende quote.
  • Dinsdag: een taal- of schrijftip.
  • Woensdag: timemanagement & organiseren.
  • Donderdag: e-mailmarketing.
  • Vrijdag: app, tool of sneltoets.

Like de pagina en mis geen tip meer

Handig?

Vond je dit artikel over aanbeveling vragen op Facebook nuttig? Als je het leuk vindt, stuur ik je een keer per maand Vlinderss in je mailbox. Een vrolijke e-mail vol tips, tools en hacks waardoor je werk een stuk soepeler loopt. Met exclusieve informatie en 4 x per jaar een toffe winactie. En natuurlijk een uitschrijflink bij iedere e-mail als je het beu bent.

Photo Credits; Canva Pro

Vraag, reactie, suggestie of opmerking?

Mail Vlinderss.