hoe was jouw dag

Hoe was jouw dag?

Benieuwd hoe een werkdag van een zelfstandig professional eruit ziet? Lees hoe een gewone doordeweekse donderdag speciaal werd.

Ik stond om 6:00 op

Tijdens mijn ontbijt, bladerde ik door Facebook en zag daar een foto van Sammy die vandaag 18 is geworden. Ze had er een foto naast gezet, van toen ze nog een ieniemienie meisje was. Kleine meisjes worden groot…of zoals haar vader schrijft:

‘Gisteren 8 vandaag 18, vandaag begint mijn meiske aan het mooiste stuk van haar leven. Heel veel geluk meisje, geniet, geniet, geniet. Niet alleen vandaag maar voor altijd’.

Ik was wat vroeger op dan normaal, want mijn hoofd bruist. Gisteren had ik een heerlijke én productieve dag bij Lotty. Lotty is eigenaar van tekststudio Schrijven en Schrappen. Vorige week heb ik bij haar de starterskit afgenomen. Een fijn product, dat helpt je website SEO proof te maken. Haar blog over onze sessie lees je hier. Raak, to the point en heerlijk om te lezen. SEO | tags &  metatags… Ik ken de woorden. Nu ook het belang. Werk aan de winkel!

Workshop op maat: Excel en Outlook

De reden dat ik zou vroeg op was gestaan, stond in de oven. Om 9:30 kwam er een klant voor een workshop op maat. Hij was al eerder geweest voor een workshop Word op maat. Toen had ik beloofd de volgende keer een cake te bakken en ik ben een vrouw van mijn woord. Om kwart voor 8 begon ik met de voorbereidingen en iets over 8 uur stond er een heerlijke brownie te garen in de oven.

Heb je een tip die helpt voorkomen dat je keuken -en je gezicht- onder de chocoladepoeder komt te zitten, dan hoor ik die graag!

Dingdong?

Terwijl ik met de mixer de boter ‘tot een gladde crème aan het masseren was‘, hoorde ik ineens mijn naam. Verbaasd keek ik op en de buurman stond voor de deur. Hij gaf me een pakje. Ja! Het was van Made by Tops. Daar had ik een Dopper Steel fles gewonnen -de verantwoorde drinkfles, die plastic flessen overbodig maakt- met het liken van zijn facebookpagina. Hij is zo ontzettend mooi. De fles bedoel ik, hoewel de pagina er ook mag zijn. Bedankt Niek Jan!

9:30 dingdong

Klokslag half 10 ging de bel en daar was Jan. Jan nam plaats aan tafel, installeerde zijn laptop en ik schonk een kopje koffie in. Met de koffie nog in mijn handen, zie ik dat er een cadeautje op mijn laptop is weggelegd. Een prachtige jaarkalender met vlinders! Mijn klant, geeft mij een cadeautje. Hoe bevoorrecht ben je dan? Jan ging rond 12 uur weg en ik ging verder met me te verdiepen in Mailchimp. Het programma dat ik gebruik voor mijn e-mailmarketing. Hiermee verstuur ik maandelijks mijn nieuwsbrief “Vlinderss in je mailbox”.  Boordevol tijdsbesparende tips op het gebied van Office, e-mailmarketing, apps en tools. Want tijd is te kostbaar om te verspillen. Wil je voortaan ook één keer per maand Vlinderss in je mailbox? Inschrijven kan hier.

16:30 dingdong

Daar stond mijn overbuurvrouw met een mandje vol met voorjaar! Om me te bedanken, dat ik haar CV had opgefrist en een nieuwe look had gegeven. Hoe leuk is dat? De dag liep verder met contacten met klanten en mijn websitebouwer. Ik schoonde mijn 2-do lijst op, door nog een aantal kleine dingetjes af te werken.

18:30 sleutelomdraai

Lesley kwam thuis met een frietje Schraven. Ook geen straf! Ja, na het eten moet ik  nog een uurtje of wat doorwerken. Dat is een lange dag. Maar weet je: als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken! De missie van Vlinderss is zelfstandig professionals te ontzorgen door taken goed en professioneel van hun over te nemen. En daarbij ook zorgen voor een beetje zonneschijn. Vandaag werd mij alleen maar zonneschijn gebracht!

visual hoe was jouw dag