Een foto bij je reactie is leuker

Geef smoel aan je reacties met Gravatar

De eerste keren dat ik een reactie plaatste bij een blog, deed ik dat zonder foto, lekker anoniem. Totdat ik een blog van Kitty Kilian las, waarin ze schreef dat je een blogamateur herkent aan het ontbreken van een fotootje bij zijn of haar reactie.

Dat was even slikken.

gravatar maken- VlinderssOok al was ik nog maar net als virtueel assistent begonnen, ik wilde niet als amateur gezien worden. Zo belandde het maken van een Gravatar op mijn to-do lijst. Als ik bij een mooi, indrukwekkend of leerzaam blog een reactie wilde achterlaten, dacht ik weer aan mijn to-do-Gravatar en ik slikte mijn reactie snel weer in. Bang om mijn imago op het spel te zetten met een nietszeggend poppetje.

Maar reacties inslikken is niks voor mij én ik weet hoe leuk of leerzaam het kan zijn om een reactie onder je blog te krijgen. Bovendien is een Gravatar een goede manier om je online zichtbaarheid te vergroten. Je geeft jezelf immers een gezicht dat nu vanaf verschillende plaatsen opduikt. Dat is niet alleen veel leuker om te zien dan een animatiepopptje maar mensen onthouden je ook veel beter!

Dus: hoogste tijd voor een Gravatar!

Gravatar: zo krijgen je comments een gezicht

Plaats jij ook nog steeds reacties zonder foto van jezelf? Dan help ik je graag om daar vandaag nog verandering in te brengen. Een Gravatar maken is namelijk zó gepiept.

Gravatar staat voor Globally Recognized Avatar. Ze helpen om jouw reacties op blogs te identificeren. Globally: dus wereldwijd. Het werkt niet alleen bij een reactie op een WordPress website, maar wordt ook door andere toepassingen gebruikt zoals bijvoorbeeld Hootsuite. Het account en je afbeelding worden gekoppeld aan je e-mailadres, je hebt dus niet per se een WordPress account nodig.

Ga naar de website van Gravatar en klik op create your own avatar.

Zo maak je een Gravatar

Maak een profiel aan of log in via je WordPress.com account.
Klik op signup.

Je ontvangt na het inschrijven een e-mail om je adres te verifiëren en daarna kun je inloggen (het is trouwens ook mogelijk om diverse e-mailadressen aan je Gravatar account te koppelen).
Vul het profiel verder in en kies een afbeelding om aan je account te koppelen. De instructies zijn erg duidelijk, dus dat gaat vast lukken.

Nu hoef je nog maar één ding te doen…
Laat even een reactie achter op dit blog  😉

Heb je een vraag of kom je ergens niet uit?

Stuur me een mailtje met je vraag en wie weet wordt je vraag wel het onderwerp van een volgend blogbericht!

Groetjes, Tanja.