Jouw berichten op zijn mooist met deze opmaakfuncties van Google

Google+ bericht opmaken

Opmaken. Het is een van mijn favoriete werkwoorden. In alle betekenissen. Ik was de make-up tante.  Doosjes vol met prachtige kleurtjes, waaronder mijn lievelingsmerk Chanel. De aanschaf daarvan was ook weer bijzonder goed voor het opmaken van mijn salaris.

De meiden vonden het prachtig en het was vaak de eerste vraag bij binnenkomst. “Tante, mogen we make-uppen?” Natuurlijk, was steevast mijn antwoord. Nadat één van die lieve schatten in één make-up sessie een heel doosje Chanel op haar ogen, wangen en oren had gesmeerd werden de regels bijgesteld. Kliederen en experimenteren mocht nog steeds met alle doosjes waar
geen  )( opstond…..

Ook van de opmaak van teksten kan ik  genieten. Het leest fijner. Het straalt zorg uit en aandacht. Het is als het papiertje om het cadeautje heen.

Google+ bericht opmaken? 3 handige functies.

1. Tekstopmaak

Door een woord vet te maken of te onderstrepen, leg je extra nadruk. Zeker in wat langere teksten helpt dit jouw lezers jouw bericht te scannen. “scannend De opmaak wordt pas na het plaatsen van je bericht toegepast. Test het gewoon uit met een bericht dat je alleen met jezelf deelt.

  • *Vet man* geeft als resultaat  Vet man
  • _Pizza_  wordt Italic weergegeven als Pizza
  • -toch niet- is handig bij vergissingen 🙂 toch niet 
  • Ook combinaties zijn mogelijk: *_vet en cursief_* geeft als resultaat vet en cursief

2. Symbolen toevoegen

Symbolen voeg je snel en makkelijk toe met alt codes. Het helpt je tekst wat speelser te maken. Een overzicht van alle alt codes vind je hier. En natuurlijk al wat voorbeelden die ik zelf regelmatig gebruik ☺  (alt 1).

Alt                                        Symbool
3                                             ♥
14                                           ♫
15                                           ☼

 3. Afbeelding bij je blog

Standaard wordt de uitgelichte afbeelding van je webpagina aan je bericht gekoppeld. Staan er meer afbeeldingen in je blog dan verschijnt “<>” linksboven op de afbeelding. Met de pijltjestoetsen maak je je keuze. Geeft dit niet het effect dat je zoekt, kies er dan voor om een aansprekende afbeelding aan je post te koppelen. Je hyperlink voeg je dan als tekst in je post toe. Zo grijp je visueel de aandacht in het overzicht.

Vond je de tips handig? Voeg dan mijn bedrijfspagina toe aan je kringen. Ik ben natuurlijk ook erg benieuwd naar de opmaak van jouw berichten!

Fijne ☼dag!