Gemak dient de mens, ontdek de virtueel assistent

Ken jij dat spreekwoord nog? Gemak dient de mens!

Het is natuurlijk superhandig dat je tegenwoordig niet altijd zelf hoeft te koken. Eén belletje en Thuisbezorgd staat bij je aan de deur met pizza, shoarma, poké bowl of roti. Wil je toch zelf koken? Dan kun je jouw boodschappen aan huis laten bezorgen, dat scheelt ook weer tijd.

Gemak kun je koppelen aan tijd en aan moeite. Als iets je minder tijd en minder moeite kost is dat mooi. Het wordt pas écht waardevol als iets minder tijd en minder moeite kost én ook nog een beter resultaat oplevert! (Dat kun je niet van alle bezorgmaaltijden zeggen.)

Efficiënt werken

Dat is precies waar ik naar streef voor mijn klanten: dat werkzaamheden hen minder tijd en moeite kosten en een beter resultaat opleveren.

Gemak kun je direct koppelen aan efficiëntie. Zo zie ik veel ondernemers veel tijd spenderen aan het uitproberen van steeds nieuwe lifehacks en timemanagementprogramma’s, met als doel efficiënter te werken. Dat klinkt slim… maar het werkt alleen als je er vervolgens met regelmaat gebruik van maakt.

Maar wat ís dat eigenlijk, efficiënt werken?

Efficiënt werken kun je toepassen op repeterende werkzaamheden. Een simpel voorbeeld: iemand die twee keer per dag zijn e-mail checkt en beantwoordt, is efficiënter dan degene die op elk nieuw binnengekomen bericht reageert.

Een ander voorbeeld. Als jij één keer per maand een nieuwsbrief verstuurt, kun je hier iedere keer veel tijd aan kwijt zijn. Het is geen routine dus je moet steeds weer even zoeken. Het mailprogramma heeft wijzigingen doorgevoerd waardoor jij niks meer kunt vinden (dat doen ze regelmatig). Dan is het efficiënter om dit uit te besteden aan iemand die hier wél bedreven in is. Het gemak is zó groot dat je zomaar kunt besluiten om 4 nieuwsbrieven per maand te versturen!

Minder stress, meer tijd en een beter resultaat.

Efficiënt is het ook om de bestanden in je computer logisch in te delen zodat je altijd alles snel kunt vinden.

Handige hulpmiddelen: FreeBeess

Als je mij al een tijdje volgt, weet je dat ik er alles aan doe om mijn kennis met je te delen zodat jij zelf makkelijker, sneller en efficiënter kunt werken. Dat doe ik met mijn zogenaamde FreeBeess, handige gratis downloads met tips, uitleg en handleidingen, bijvoorbeeld:

Iedere ondernemer loopt tegen hetzelfde probleem aan

Iedere ondernemer baalt van bepaalde terugkerende taken die bij het ondernemerschap horen. Taken die het eigenlijke werk vertragen, die ervoor zorgen dat jij je niet kunt focussen. Dingen waar je gewoon een hekel aan hebt.

Ik heb al heel wat ondernemers geholpen en gesproken en hoor vaak dezelfde geluiden.

Top 5 van activiteiten die frustratie opleveren bij ondernemers

 1. Bloggen
  Iedere maand weer iets bedenken, geen stok achter de deur hebben, de promotie van het blog.
 2. Social media
  Bijblijven, onderhouden, strategie, content bedenken en maken, reageren, plaatsen.
 3. Onderhouden website
  Niet werkende links, landingspagina schrijven, aanpassingen doen, SEO.
 4. Huisstijl
  Het bewaken van de huisstijl. Kleuren, afbeeldingen, lettertypes. Het wordt een rommeltje en you know it.
 5. E-mailmarketing
  Wie, wat, waar, wanneer?

Het is natuurlijk niet toevallig dat dit alle vijf onderwerpen zijn die ik uit handen kan nemen zodat het jou minder tijd en minder moeite kost én zelfs met een beter resultaat!

Door goed naar mijn klanten te luisteren, bied ik diensten aan die echt waarde toevoegen. En door me te specialiseren in die werkzaamheden, kan ik óók efficiënter werken J

Ik doe het ook

Dacht je dat ik het allemaal alleen doe? Ik biecht het eerlijk op, ik heb zelf ook een VA. Daar hoefde ik niet eens het blog Waarom samenwerken met een VA voor te lezen. Zo zorgt Ester dat mijn updates ook écht op social media terechtkomen, plaatst ze mijn blogs op mijn website en geeft ze me een seintje als ik content voor mijn nieuwsbrief aan moet leveren. Dat is voor mij onbetaalbaar, omdat ik anders makkelijk in de valkuil zou stappen dat klanten voor gaan!

Sinds ik een VA heb, kan ik me concentreren op grotere projecten en op de dingen die ik het leukste vind om te doen.

Ik werk graag samen maar werk óók graag zelfstandig en alleen. Voor veel ondernemers is het een hele geruststelling dat ik mijn eigen werkplek heb en mijn eigen apparatuur. Ik investeer in programma’s en opleiding.

Welke werkzaamheden zou jij willen afstoten? Maak gerust vrijblijvend een afspraak als je nieuwsgierig bent welke taken ik van je zou kunnen overnemen. Ik kan je meer vertellen over mijn werkwijze, jouw investering én natuurlijk het resultaat!

Vraag, reactie, suggestie of opmerking?

Mail Vlinderss.