Een middag creatief schrijven

Een middag Creatief Schrijven!

Afgelopen december hoor ik dat ik de winnares ben van de Creatief Schrijven workshop die Tanja van Vlinderss ter beschikking stelt! Wekenlang geduimd maar niet durven hopen dat ik ook daadwerkelijk zou winnen echter soms komen wensen gewoon uit!

Waarom wil ik deze workshop zo graag winnen?

Dit schrijf ik in december aan Tanja: “Ik heb altijd graag geschreven en vooral over mijn favoriete onderwerpen voeding en gezondheid. Mijn blogs/artikelen werden geplaatst op het online platform Miss Natural. Totdat er op een gegeven moment soms kritiek kwam op de inhoud van mijn artikelen (dus niet op mijn schrijfstijl). En vaak van één en dezelfde persoon. Ik merkte dat ik hierdoor meer verkrampt ging schrijven en niet meer het vrije gevoel had waarbij de letters mijn digitale pen uitvlogen. Dus ruim 4 jaar geleden stopte ik met Miss Natural en sinds die tijd lukt het schrijven ook niet meer goed. En dat vind ik zo jammer! Wat zou het mooi zijn als deze workshop voor de ommekeer zorgt!”.

Dé dag van de ommekeer ?

Op maandag 13 januari word ik om 11.30u verwacht in Breda bij Lotty Rothuizen van Schrijven & Schrappen. Nadat de andere 4 cursisten aanwezig zijn, wordt er gestart met een lekkere lunch zodat we elkaar wat beter leren kennen. Daarna komen de laptops op tafel en legt Lotty ons van alles uit met behulp van een duidelijke presentatie. We gaan we aan de slag met diverse schrijfopdrachten, we kijken we naar ouderwets taalgebruik, we bespreken de “omgekeerde piramide” en we werken de hand-out grotendeels door. Maar we schrijven niet alleen maar schrappen ook, we leren dat je in de tegenwoordige tijd moet schrijven en we doen tussendoor buiten een wandelingetje om de gedachten weer op te frissen. Daarnaast is er ruimte om naar elkaars schrijfsels te luisteren en leren we van elkaars feedback.  

Conclusie en is de “schrijf-zin” terug?

Conclusie aan het einde van de workshop: Ja, ik maak me soms ook schuldig aan ouderwets taalgebruik en schrijf veel te vaak in de verleden tijd. De omgekeerde piramide ga ik zeker gebruiken zodra er weer teksten voor de website van mijn werkgever geschreven of aangepast moeten worden. Of misschien start ik wel een eigen blog, het kriebelt weer! 

Voor mij gaat de middag veel te snel voorbij, ik wilde wel drie dagen  schrijven en luisteren! Ik ben zo blij dat ik inmiddels weer in een schrijf-flow zit! Deze gastblog staat zelfs in een kwartier op papier. Dat was een paar weken geleden nog ondenkbaar.

Tanja en Lotty, ik ben jullie beiden heel dankbaar en wil jullie nogmaals bedanken! Mijn schrijfplezier is helemaal terug!

Christel Hoeflaken

Wil jij ook meedoen met een van de Vlinderss-winacties en maandelijks handige tips ontvangen? Schrijf je dan nu in voor Vlinderss in je mailbox!


Vraag, reactie, suggestie of opmerking?

Mail Vlinderss.