Een dag uit het leven van een virtueel assistent

Een dag uit het leven van een virtueel assistent

Laatst stelde een kennis mij de vraag: hoe ziet een dag uit het leven van een virtueel assistent eruit? Natuurlijk wisselt dat per dag. Maar vandaag lees je hoe een gewone doordeweekse donderdag speciaal werd. #Lovemyjob!

6:00 AM Start

Tijdens mijn ontbijt bladerde ik door Facebook. Sammy, de dochter van vrienden van ons. viert vandaag haar 18e verjaardag. Op haar Facebook stond naast een actuele foto een foto van toen ze nog een ieniemienie meisje was.  Kleine meisjes worden groot…of zoals haar vader treffend schrijft:

Gisteren 8 vandaag 18, vandaag begint mijn meiske aan het mooiste stuk van haar leven. Heel veel geluk meisje, geniet, geniet, geniet.
Niet alleen vandaag maar voor altijd.

Normaal sta ik wat later op, rond 7:00 uur. Dat ik vandaag vroeger was, had verschillende redenen. De eerste? Mijn hoofd bruist van de inspiratie. Gisteren had ik een heerlijke én productieve dag bij Lotty. Lotty is eigenaar van tekststudio Schrijven en Schrappen. Vorige week heb ik bij haar de starterskit afgenomen. Een fijn product, dat helpt je website SEO proof te maken. Haar blog over onze sessie lees je hier. SEO, tags, metatags; ik kende de woorden. Nu ook het belang en ik kan niet wachten om ermee aan de slag te gaan.

een dag uit het leven van een virtueel assistent

Workshop op maat: Excel en Outlook

De tweede reden dat ik vroeg was, stond in de oven. Om 9:30 kwam er een klant voor een workshop op maat. Hij was al eerder geweest voor een workshop Word op maat. Toen had ik beloofd de volgende keer een cake te bakken. Ik ben een vrouw van mijn woord dus om kwart voor 8 begon ik met de voorbereidingen. Iets over 8 uur stond er een heerlijke brownie te garen in de oven.

Hulp gevraagd! Telkens als ik een brownie maak, zit de keuken én mijn gezicht onder de chocoladepoeder. Als jij een tip deelt hoe ik dat kan voorkomen, ben jij mijn held(in) van de dag!

Dingdong?

Terwijl ik met de mixer de boter ‘tot een gladde crème masseerde”, hoorde ik ineens mijn naam. Verbaasd keek ik op en de buurman stond voor de deur. Hij gaf me een pakje. Ja! Het was van Made by Tops. Daar had ik een Dopper Steel fles gewonnen -de verantwoorde drinkfles, die plastic flessen overbodig maakt- met het liken van zijn Facebookpagina. Hij is zo ontzettend mooi. De fles bedoel ik, hoewel de pagina er ook mag zijn. Bedankt Niek Jan!

9:30 dingdong 2 op een dag uit het leven van een virtueel assistent

Klokslag half 10 ging de bel en daar was Jan. Jan nam plaats aan tafel, installeerde zijn laptop en ik schonk een kopje koffie in. Met de koffie nog in mijn handen zie ik dat er een cadeautje op mijn laptop is weggelegd. Een prachtige jaarkalender met vlinders! 

Mijn klant, geeft mij een cadeautje. Hoe bevoorrecht ben je dan? Jan ging rond 12 uur weg en ik ging verder met me te verdiepen in Mailchimp. Het programma dat ik gebruik voor mijn e-mailmarketing. Elke laatste vrijdag van de maand verstuur ik mijn e-zine “Vlinderss in je mailbox”.  Tjokvol tijdbesparende tips op het gebied van Office, e-mailmarketing, apps en tools. Want tijd is te kostbaar om te verspillen.

Tip: Voortaan ook Vlinderss in je mailbox ontvangen? Inschrijven kan hier.

een dag uit het leven van een virtueel assistent

16:30 dingdong

Weer de bel? Ik had vandaag verder geen afspraken meer staan. Klaar om de energiemaffia te vertellen dat ik geen interesse had opende ik de deur. Daar stond mijn overbuurvrouw met een mandje vol met voorjaar! Om me te bedanken dat ik haar cv had opgefrist en een nieuwe look had gegeven. Hoe leuk is dat? Ik leek wel jarig met al die cadeaus.

Ik legde nog wat contacten met klanten en mijn websitebouwer Fanatiek Media. En met het afwerken van een aantal kleine dingetjes maakte ik mijn 2-do lijst korter.

18:30 Honey I’m home!

Lesley (mijn lief) kwam thuis met een frietje Schraven. Ook geen straf! We smikkelen samen onze frietjes op en dan ga ik weer naar boven.

21:00 Laatste loodjes

Want ja, na het eten moet ik nog een uurtje of wat doorwerken. Je ziet dat een dag uit het leven van een virtueel assistent een lange dag is. Maar weet je: als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken!

Een dag uit het leven van een virtueel assistent met happy ending

De missie van Vlinderss is zelfstandig professionals te ontzorgen en zichtbaar te maken. Door het overnemen van taken, ghostwriting, e-mailmarketing en social media strategie te verzorgen. En daarbij ook te zorgen voor een beetje zonneschijn. 

Op deze doordeweekse donderdag werd mij alleen maar zonneschijn gebracht!

een dag uit het leven van een virtueel assistent

Ontdekken wat Vlinderss voor jou kan betekenen?

Photo Credits: Canva Pro

Vraag, reactie, suggestie of opmerking?

Mail Vlinderss.