meest gelezen blogs

Meest gelezen blogs met 5 SEO tips als bonus

In 2018 bestaat Vlinderss vijf jaar. En wat is het gaaf om te zien hoe het aantal lezers van het Vlinderss blog groeit. Tijd voor een overzicht van de vijf meest gelezen blogs. Met natuurlijk vijf SEO tips om ook jouw blog te laten groeien.

5. Meest gelezen blogs over afbeeldingen zoeken én gebruiken

meest gelezen blogs

Een groot deel van de mensen is visueel ingesteld. Afbeeldingen zijn dus belangrijk voor je blog. Het plaatje bepaalt in combinatie met je blogtitel of iemand klikt en je blog leest of niet. Maar hoe kom je nu aan originele en mooie afbeeldingen. In dit blog lees je 6 manieren om aan originele afbeeldingen te komen.

SEO-tip #1

De allerbelangrijkste SEO tip: schrijf voor je lezer! Google heeft daar ook belang bij. De missie van Google is om alle informatie van de wereld te organiseren en universeel toegankelijk en bruikbaar te maken. En wat doet de lezer? Die scant of de titel van je blog de informatie belooft waarnaar hij zoekt. Plaats daarom je belangrijkste zoekwoord aan het begin van je blogtitel.

4. Overzicht websites afbeeldingen

meest gelezen blogs

Een handig overzicht van websites waar je gratis afbeeldingen kunt downloaden. Het overzicht werk ik regelmatig bij. Dus heb jij nog een mooie aanvulling op dit overzicht? Te gek als je deze tipt in de comments van het blog. Delen is vermenigvuldigen, dus dankjewel! Ook handig: sla het overzicht op in de favorieten van je browser. Wel zo gemakkelijk.

SEO-tip #2

Voeg je zoekwoord toe aan de alt-tag van je afbeelding. Zo verschijnt je blog ook in de zoekresultaten als mensen op afbeelding zoeken.

3. De 15 beste apps om je leven aangenamer te maken, zakelijk én prive

meest gelezen blogs

Dit blog uit 2015 doet het nog steeds goed. De 15 genoemde apps maken je leven dan ook een stuk aangenamer.  Wist je trouwens dat ik iedere vrijdag een app tip deel op de Facebookpagina van Vlinderss. En als je daar toch bent, je maakt me heel blij met jouw like of recensie over de pagina.

SEO-tip #3

Pas je meta-omschrijving aan. Zet ook hier het zoekwoord weer zover mogelijk vooraan. De meta-omschrijving is een korte wervende omschrijving van de inhoud van je blog. Als je geen meta-omschrijving meegeeft, verschijnen de eerste tekstregels van je blog als omschrijving. Laat deze kans niet liggen en verleid de lezer om te klikken.

2. Vakantietip: zo maak je jouw eigen lettertype

meest gelezen blogs

Een van de dingen die ik zo ontzettend leuk vind aan bloggen is dat ieder blog weer een inspiratiebron is voor nieuwe content. Zo triggerde een blog bij mij de vraag: is het mogelijk om van je handschrift een lettertype te maken? Wat denk je… dat kan dus gewoon. Hartstikke leuk om tijdens de vakantie uit te proberen. Het enige wat je nodig hebt is een printer, pen en papier. Have fun!

SEO-tip #4

Andere aanbevolen plaatsen voor je zoekwoord zijn:

  • In een tussenkop (H2 of H3).
  • De eerste alinea van je blog.
  • Enkele keren in je tekst.
  • In de url van je blog.

1. Meest gelezen blogs: van CSV naar Excel

meest gelezen blogs

Regelmatig vroegen klanten mij hoe ze een csv bestand naar een Excel bestand konden omzetten. Dus schreef ik een how-to blog waarin ik laat zien hoe je die csv-letterbrij omzet naar een overzichtelijk Excel-bestand. Een schot in de roos bleek later, want dit blog rankt fantastisch. En dat is fijn voor de bezoekersaantallen op mijn website. Met stip op nummer één dus!

SEO-tip #5

Zet hulplijnen in! Een prachtige en gratis hulplijn om te starten is de plug-in van Yoast. De gratis versie volstaat prima als je start met SEO. Zelf ben ik inmiddels overgestapt naar de betaalde versie. Daarvoor betaal je € 79,- exclusief btw per jaar. Hier zie je de vergelijking van de twee Yoast plug-ins en kun je jouw plug-in gelijk downloaden.

Bonus: mijn persoonlijke favoriet van de meest gelezen blogs

meest gelezen blogs

Niet omdat het mijn beste schrijfwerk betreft. Maar het blog staat voor een prachtige herinnering, die nog dierbaarder werd na het overlijden van Bettie. Het is een fantastische aandenken aan onze laatste vakantie samen. Eentje om te koesteren.

Voortaan de blogs in je mailbox ontvangen?

Photo Credits: Canva Pro

Vraag, reactie, suggestie of opmerking?

Mail Vlinderss.