Dag 2014

Dag 2014! Ik sluit weer af met pijnlijke billen

Op de laatste dag van het jaar heb ik altijd spierpijn in mijn billen. Dit komt omdat ik gemiddeld 8 keer per uur mijn spieren van schrik stevig aanspan als er weer een knal komt. Ik schrik daar keer op keer van en breng de dag veelal (binnensmonds) vloekend door. Geen idee waarom ik steeds zo van de knallen schrik.

Mijn meest hilarische herinnering aan vuurwerk is toch wel, toen mijn vader nog leefde. Hij had wat vuurwerk ingeslagen waaronder een voetzoeker. Dat bleek meer een ballenzoeker te zijn, want die ging zo op weg naar de edele delen van onze gewaardeerde buurman. Het liep gelukkig goed af, de buurman heeft ze nog allebei.

Mijn persoonlijke bijdrage aan het vuurwerk bestaat hooguit uit het aansteken van sterretjes. Ken je die? Je krijgt ze ook weleens in een ijsje. Geweldig; zover mogelijk van je af aansteken. Schrikken als eindelijk de ontbranding plaatsvindt en zwaaien met dat ding, cirkels, achtjes, het infinity-teken. Zo ontzettend leuk!

Dag 2014

Daredevil

Eén jaar heb ik me geweldig geamuseerd met het kinderpakket dat we oorspronkelijk voor Lincy hadden ingeslagen. Lincy is gek op vuurwerk, maar dan meer op het echte werk. Zij vond het kinderpakket maar niets, dus sloeg ik mijn slag! Met een bevreesd hart pakte ik een knalerwt, ik haalde diep adem en gooide het levensgevaarlijke ding op de grond en…… er gebeurde helemaal niets! Maar ik had nog meer knallers… wat dacht je van de spectaculaire knaltouwtjes! Ik was op dreef en onbevreesd. Zonder helm of brandwerend pak hield ik het touwtje zover mogelijk van me vandaan, kneep mijn ogen dicht, verzamelde moed en trok…. Weer niets! Toen wist ik het zeker; vuurwerk en ik zijn geen winnende combinatie. Uiteindelijk heb ik nog het meest genoten van het vuurtje dat ik samen met Paul heb aangelegd van de papierresten van het vuurwerk. Dat was gaaf! Mijn eigen vreugdevuurtje.

Ik geniet wel ontzettend van het vuurwerk, maar het liefst vanachter een raam. Het hoort erbij. Gedurende de laatste dag van het jaar loopt de spanning op. De platen uit de top 2000 worden steeds beter, dus werken is nog meer een feest dan anders. Er ontstaat zo’n gevoel in je buik van spanning. Uitkijken naar een gezellige avond met familie. Een potje hints spelen. De beste wensen via whatsapp of sms naar de mensen die in je hart zitten. Rond kwart voor twaalf allemaal naar de toilet, zodat het nieuwe jaar met een lege blaas omarmd kan worden. Samen aftellen van 10 naar 0. Het knallen van de kurk precies om 12:00 ’s nachts. En het inschenken van de glazen met bubbels. Daarna liefdevolle omhelzingen met daarbij het wegpinken van een traantje.

Dag 2014

Een afscheid en een nieuw begin

Het oude jaar wordt weggeknald en een nieuw jaar staat voor de deur. Ik word er altijd melancholisch van. Een knipoog sturen naar de sterren die in de hemel zijn. En terugkijken naar de film van het afgelopen jaar; scenes vol dankbaarheid omdat ik voor zoveel fijne mensen mag werken. Pijnlijke scenes die staan voor de herinneringen aan de nekhernia die me dit jaar trof. Een beetje schuldgevoel omdat ik mijn vrienden niet de aandacht heb gegeven die ze verdienen. Verder ervaar ik de warmte van zoveel belangrijke en lieve mensen om me heen. De gedachten aan de mensen die je zo graag -al was het nog maar één keertje- zou willen knuffelen. Mijn eigen angsten en onzekerheden. En meer fragmenten, die ik lekker voor mezelf houd. Dan nog een slokje bubbels en afstand nemen van die gedachten.

Vooruitkijken, naar een nieuw jaar. Vlinderss verder uitbouwen, zodat ik nog meer ondernemers kan helpen hun ambities sneller waar te maken. Workshops op Maat geven aan bedrijven, zodat zij tijdwinst behalen met het efficiënt gebruik van Word, Excel en Outlook. Een balans zien te vinden tussen werk en vrije tijd, zodat ik geen onbekende word voor mijn vrienden en ik me geen hernia op mijn nek haal in 2015. Nieuwe dingen leren en deze kennis delen. Mijn website vernieuwen, zodat het duidelijk wordt welke diensten ik verleen. Starten met mijn nieuwsbrief Vlinderss in je mailbox, waarin ik tips ga delen op het gebied van apps, tools, social media, Word, Excel, Outlook. Een nieuwe naam bedenken voor VA want bijna niemand weet wat een virtueel assistent doet. Secretaresse op afstand leek een goed alternatief, maar die afkorting is ook niet echt commercieel aantrekkelijk (werken met een SOA ;-).

Dag 2014

Vanavond om 00:00: dag 2014, 2015 bring it on!

En jij? Wat zijn jouw plannen voor 2015. Ik hoop dat je het jaar op kunt tekenen met momenten die je leven verrijken. Die momenten in kunt kleuren met jouw lievelingskleuren. Dat 2015 een jaar wordt, waarbij je -wat er ook gebeurt- dicht bij jezelf weet te blijven. Een jaar vol succes, vriendschap, liefde en lol. Een jaar zonder of met weinig zorgen. Een jaar met daadkracht. Een jaar waarbij iedere pagina de moeite waard is.

Ik wens je een bruisende jaarwisseling en een fantastisch 2015!
Doe je voorzichtig met vuurwerk?

Proost!
Tanja.

Smaakt naar meer?

Wil jij een keer per maand Vlinderss in je mailbox ontvangen? Een e-mail vol handige tips om je ondernemend en werkzame leven een stuk simpeler te maken? Met 4 winacties per jaar én informatie die ik alleen in Vlinderss in je mailbox deel?

Photo Credits: Canva Pro

Vraag, reactie, suggestie of opmerking?

Mail Vlinderss.