Bé just Bé

Bé, just Bé – een persoonlijk verhaal op Valentijnsdag

Iedereen maakt het mee; je maakt plannen en het leven trekt er een dikke streep doorheen. Bam! Zo was het mijn plan om in augustus 2016 mijn zus Bettie aan jullie voor te stellen. Samen zouden we Vlinderss uitbouwen. Haar talenten en mijn talenten gecombineerd, wow zou het universum daar wel klaar voor zijn? In juli 2016 bleek van niet. Geheel onverwacht stierf Bettie op 25 juli 2016 in haar slaap. De hemel kon blijkbaar ook wel een vlinder gebruiken…

Meer dan een zus

Bettie was meer dan een zus. Nadat we op jonge leeftijd onze moeder verloren, ontstond een band die ongelofelijk diep ging. Die band werd nog sterker toen Bettie in 1993 plotsklaps haar man Kees verloor. Ook het rouwen om onze vader deden we samen. Net als het vieren van het vinden van haar nieuwe liefde Paul en het onbeschrijfelijke geluk bij de geboorte van hun dochter Lincy.

Bettie was zo iemand, die een kamer deed oplichten met haar schaterlach. Nuchter, recht voor zijn raap, openhartig en spontaan. We deelden een optimistische kijk op het leven en een zwart gevoel voor humor. En ondanks dat er volop verschillen waren, hielden we onvoorwaardelijk van elkaar. Dat geeft zo’n rijkdom, want daardoor leer je breder kijken dan je eigen perspectief.

We had a dream…

We hadden veel gesprekken samen. Over koetjes, kalfjes, angsten, zorgen en dromen. Hoe levens konden veranderen als mensen net op tijd een duwtje in de rug zouden krijgen. Een onverwacht compliment, een glimlach of gewoon een praatje. Soms is er zoiets kleins nodigs om een massa aan positieve energie los te krijgen.

Vlinderss zou zo’n duwtjes-plek worden. In de vorm van stageplekken, financiële kansen of wat we verder nog zouden bedenken. Want net als ik was ook Bettie ervan overtuigd dat een blije wereld een fijnere wereld is om in te leven.

Even de weg kwijt

Natuurlijk hakt het verlies van zo’n zussenvriendin er in. En telkens als ik het Vlindersslogo zie, denk ik aan Bettie en onze gezamenlijke droom. Hoe ze op de achtergrond al hielp en tijd vrijmaakte voor Vlinderss. Mijmerend over mijn naderend 5-jarig bedrijfsjubileum en wat nooit mocht zijn, wist ik het ineens. Bettie had haar vleugels ruimschoots verdiend en zou hoe dan ook een plaats krijgen bij Vlinderss, in de vorm van Bé, just Bé. Want meer dan zijn is er niet nodig.

Volvuur aan de slag

Ik belde Joyce van Volvuur en vertelde haar mijn verhaal. Joyce wist het idee perfect te vertalen en gaf Bé vorm. En vanaf vandaag, op Valentijnsdag de dag van de liefde, deel ik Bé graag met jullie. Er ligt een stapel aan creatieve ideeën op de plank om samen met Bé de wereld een beetje lichter te maken.

Of en wanneer die plannen het levenslicht zien, ik heb geen flauw idee. Life is what happens when you’re making other plans. Dus als je slim bent (en dat ben je) pluk je het beste uit ieder moment dat je gegeven is. Don’t worry, just Bé! Wordt vervolgd.

Geweldige levens gaan nooit voorbij.
Ze leven voort!

Bettie

Vraag, reactie, suggestie of opmerking?

Mail Vlinderss.