Anticonceptie tijdens sociale onthouding

Mis je ook zo het contact met jouw buitenwereld? Ik ging op zoek naar mogelijkheden om veilig contact te hebben in een periode van sociale onthouding.

De Netflix Party-tool

Met deze chrome-extensie organiseer je automatisch een Netflix Party. Dat wil zeggen samen met je vrienden real-time kijken naar dezelfde serie op je desktop, laptop, telefoon of tablet.

De techniek haal je op Netflix Party. Klik op de knop Netflix Party for Free die je naar de Chrome Store brengt. Klik op Add to Chrome en bij de pop-up op Extensie toevoegen. Aan je adresbalk wordt het extensie-icoontje NP toegevoegd.

Daarna ga je naar Netflix en start je de film of serie die je samen gaat kijken. Je icoontje wordt rood. Klik op je icoon en bepaal of alleen jij of iedereen kan bepalen of je kunt pauzeren, terugspoelen etc. Mijn advies: neem zelf de controle. Je krijgt een link toebedeeld die je doorstuurt naar de party-people. Zij hoeven geen extensie te installeren, wel moeten ze Chrome hebben. Aan de rechterkant verschijnt een chatbox, waar iedereen een icoon en nickname kan invullen.

Netflix

Op avontuur met de Netflix roulette

Maar wat kijk je dan? In mijn interviews met ondernemers lees je al een aantal kijk- en leestips. En met wat slim googelen kom je ook wel uit bij tips en overzichten, zoals Netflix Nederland een site die de nieuwste titels weergeeft inclusief verwijderalarmen.

Voor de avonturiers onder ons: ga uit je comfortzone en laat Netflix Roulette bepalen wat je kijkt.

Lekker lezen: online bookclub

Spreek af om hetzelfde boek te lezen. Combineer je vrimibo met een voorleesuurtje, waarbij je beurtelings een hoofdstuk voorleest. Ga gerust over the top en spreek een kledingcode af. Zo’n online bookclub organiseer je makkelijk met online conferentietools zoals Zoom, Wereby of Skype. Maar ook met Facebook, WhatsApp of FaceTime.

Op Frankwatching vond ik dit handige overzicht voor je met 11 tools voor videobellen.

Fit en Fun

Samen sporten kan nog steeds. Tenminste… als je bij een fantastische club bent aangesloten zoals ik. Daar regelen ze gewoon in no time een online aanbod. Met WOD, een live workout, een challenge, thuisgym, yoga, goede muziek en zelfs een live leefstijlcursus.

Spreek met elkaar af de live workouts te volgen en klets samen even na onder het genot van een heerlijk koel watertje. Zelf ervaren? Bel Sam: 06-55708646 of stuur een e-mail naar info@hetsporttheater.nl

Schrijf een ouderwetse brief

Ken je dat gevoel van vroeger nog? Dat je thuiskwam en dat daar dan een brief op je wachtte? Boy, wat genoot ik daarvan. Papier is geduldig. Met een programma als Canva Pro ontwerp je in no-time jouw persoonlijke briefpapier. Pak vervolgens een pen en schrijf en doodle een brief aan iemand die je liefhebt.

Liever typen? Maak het persoonlijk met je eigen lettertype (ook leuk voor kinderen). Slimme combi: combineer het brieven schrijven met een talencursus. ¿Que tal? of Nǐ hǎo ma?

What’s cooking?

Stuur het recept van je favoriete nieuwe snack of gerecht per e-mail door en spreek af wanneer je dit samen gaat maken. Gebruik Facetime of beeldbellen terwijl je samen in je eigen keuken aan de slag gaat. En natuurlijk blijf je lekker beeldbellen terwijl je het resultaat opsmikkelt.

#Daslief: verras iemand uit je netwerk met je kook- of bakcreatie.
#Dasnogliever: steun een restaurant en maak gebruik van hun afhaal- of bezorgmogelijkheden. Of trakteer alvast op een dinerbon, bijvoorbeeld van Het Weeshuys.

Samen koken

Samen een studie oppakken

Veel aanbieders hebben een online variant van hun training of workshops. Peil of er in je kring een gezamenlijke interesse is en gebruik de tijd die je nu overhoudt om samen een studie op te pakken.

Doe bijvoorbeeld de online talenten- en drijfverentest van UseYourTalents en ontdek waar je energie van krijgt.

Kletsen

Uiteraard staat de wereld op zijn kop. Het is het gesprek van de dag. Toch kun je deze tijd ook inzetten om juist meer te weten te komen over de relaties die je al hebt. Natuurlijk kun je zelf vragen bedenken. Of maak gebruik van zoiets als De Kletspot. Even je gedachten verzetten én je relaties verdiepen.

De Drive-By

Wil je toch fysiek in elkaars nabijheid zijn, kun je denken aan een raamvisite. Ook kun je ergens afspreken om te wandelen, wijnen of een pot thee te drinken. Ik adviseer je echter om dit zoveel mogelijk te beperken en vanuit je eigen huis online zo’n contact te organiseren. Ook daar kun je elkaar via het scherm aanraken.

Dance, dance, dance

Maak samen die ultieme happiness playlist in Spotify. Desktop: klik met je rechtermuisknop op de afspeellijst en selecteer de optie gezamenlijke playlist. Er verschijnt een rondje voor je playlist. Klik nog een keer met je rechtermuisknop en deel de lijst met je vrienden. Lees hier hoe je dit op tablet of mobiel regelt.

Natuurlijk koppel je hier een “samen een dansje doen”-avond of -uurtje aan. Denk aan een online eighties party, Duitse Donderdag, Franse Vrijdag en ga zo maar door. Dans samen alle zorgen even van je af. Enne… vergeet vooral niet luidkeels mee te zingen!

Er zijn 1.001 manieren te bedenken om met elkaar in contact te blijven

Heb jij een aanvulling? Deel die onder dit blog. Laten we vooral elkaar blijven inspireren om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van de mogelijkheden die we wél hebben.

Wat mij betreft hoeft fysieke afstand geen invloed te hebben op de nabijheid die je in je hart voelt. Het is gewoon een andere manier van voelen.

PS Een van de voordelen van virtueel assistent zijn is dat ik natuurlijk gewend ben contactloos te werken. Wil jij zichtbaar blijven in deze periode, of bijvoorbeeld je profielen op social laten oppoetsen? Of misschien wil je nu juist een cursus op maat? Stuur een e-mail of gebruik dit contactformulier.

Op zoek naar tips en vrolijkheid?

Leuk als je Vlinderss volgt op Instagram. Of… (én mag natuurlijk ook) mis niets en ontvang één keer per maand Vlinderss in je mailbox. Mijn lezers zeggen: dat zijn tips waar je echt iets aan hebt. En natuurlijk makkelijk af te melden als je me beu bent.

Vraag, reactie, suggestie of opmerking?

Mail Vlinderss.